Izvor: Kurir.rs
09.03.2023 u 18:18
0

TUŽILAC TRAŽI 15 GODINA ZATVORA ZA ROĐAKA VELJKA BELIVUKA: Advokt porodice ubijenog: „Nije se pokajao, ubio je prijatelja!“

Izricanje presude rođaku Veljka Belivuka za ubistvo najboljeg prijatelja, zakazano je za 3.april.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas od suda da Damira Ibrahimovića, inače rođaka Veljka Belivuka, osudi na maksimalnu kaznu zbog ubistvo svog najboljeg prijatelja Ivana Trifunovića 2021. posle dočeka srpske Nove godine. Maksimalna kazna za delo koje je Ibrahimoviću stavljeno na teret je 15. godina zatvora.

POČELO SUĐENJE BELIVUKU I ČLANOVIMA OZLOGLAŠENOG KLANA: Veljko stao pred govornicu, prvi put javno iznosi odbranu!

Tužilac je, kako saznajemo, izjavio da ne postoje olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog s obzirom na to da nije priznao krivično delo, niti se pokajao.

– Nije pokazao ni minimum kajanja ni dostojanstva koje bi priznanjem imao i mozda dobio, na neki način, oprost od porodice ubijenog najboljeg prijatelja – rekao je tužilac.

Punomoćnik porodice ubijenog mladića, advokat Slavka Babić istakla je da je odbrana okrivljenog „u najmanju ruku sramna“.

– Porodica je očekivala da će se okrivljeni pokajati i razrešiti motiv ubistva. Kao advokat smatram da je tužilastvo trebalo da stavi na teret okrivljenom krivično delo teško ubistvo, jer je očigledno da je okrivljeni na svirep i podmukao način lisio života svog najboljeg prijatelja sa kojim se družio još iz vrtića – obratila se sudu advokat Slavka Babić. Po njenim rečima, okrivljeni je „iskoristio naivnost ostećenog, koji mu je te noći prilazio raširenih ruku kao svom dotadašnjm drugu, a okrivljeni je to iskoristio i zabo mu nož u srce“.

– Kakva god presuda da bude, ona nije i ne može da bude satisfakcija za gubitak sina i brata – dodala je ona.

U zavrsnoj reci branilac okrivljenog Ibrahimovića advokat Miloš Malidzan je zatrazio oslobađajuću presudu za svog klijenta.

– Naveo je da okrivljeni nije imao nikakav motiv da ubije svog najboljeg druga da je on video osobe koje su se nalazile pored ubijenog u mementu kada im je on prilazio. Naveo je i da je predmet koji se vidi na snimku a za koji tužilaštvo tvrdi da je nož u rukama Damira Ibrahimovića, zapravo ključ ili olovka, kao i da tužilaštvo nije dostavilo nijedan dokaz da je Ibrahimović učinio teško krivično delo – kaže sagovornik.

Izricanje presude rođaku Veljka Belivuka za ubistvo najboljeg prijatelja, zakazano je za 3.april.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter