Izvor: Kurir
27.09.2024 u 13:35
0

U PROŠLOSTI MU SE SUDILO ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Važio za jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz““!

Beograđanin (34) je ovoga puta prošao bez povreda, a sa istražiteljima nije želeo da sarađuje.

Nikola Vavić (33) koji se sinoć našao na meti napadača u Beogradu, kada je, kako se sumnja, nepoznata osoba pucala na njega iz vatrenog oružja dok mu je ispod automobila pronađen GPS uređaj za praćenje, poznat je javnosti, ali i policiji po različitim incidentima čiji je bio akter. Podsetimo, Vavić je u sinoćnoj pucnjavi ostao nepovređen, a sa istražiteljima nije želelo da sarađuje.

ŠOK PRIZNANJE UROŠEVOG PRIJATELJA: On koristi četiri supstance

Vavić, koji je važio za jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ uz svog starijeg brata Aleksandra, i ranije je bio na meti napadača,a pucnjavu je preživeo i u januaru 2017. godine. Tada je, kako smo ranije pisali, bio ranjen u nogu ispred poznatog kluba na Terazijama.

– Sukob je tada izbio u klubu, a završio se ispred. Nikola Vavić je izrešetan po nogama, a zbog njegovog ranjavanja pravosnažno je bio osuđen Lazar Vukićević – podseća naš izvor i dodaje da je Vuković u međuvremenu ubijen.

– Vukićević je 2020. godine otet i ubijen u kući u Ritopeku, a za njegovu smrt u toku je sudski postupak protiv optuženih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove kriminalne grupe – rekao je izvor.

Inače, i navijačka grupa „Alkatraz“ svojevremeno je bila u neprijateljskim odnosima sa drugom Partizanovom navijačkom grupom „Janičari“, koju je najpre predvodio Aleksandar Stanković, koji je ubijen 2016, a potom i Veljko Belivuk.

Vaviću se u prošlosti sudilo i zbog pokušaja ubistva, ali je za to krivično delo na kraju sudskog postupka pravosnažno oslobođen.

– U maju 2014. godine došlo je do pucnjave ispred poznatog splava „Blejvoč“. Tada je ranjen šef obezbeđenja splava Robert R. – podseća izvor.

Nasilnička vožnja i udes

Nikola Vavić je u julu 2016. bio priveden nakon jurnjave kolima sa policijom. Prema rečima tadašnjih izvora, Vavić nije hteo da se zaustavi na znak saobraćajaca.

– Usledila je filmska potera za „audijem“. Vavić je na kraju zaustavio auto u Zvezdarskoj šumi, izašao iz vozila i sakrio se u žbunje. Protiv njega je tada podneta prijava za nasilničku vožnju. Vavić je iste godine imao udes u Republici Srpskoj, kod Modriče. Sa njim u autu bio je Veljko Ražnatović, sin pevačice Svetlane Cece Ražnatović. Vavić je upravljao „audijem A8“, a Veljko je bio suvozač. Nesreća se dogodila kada je auto koji se kretao ispred njih naglo zakočio, a kako bi izbegao nezgodu, Vavić je prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u „reno“ – podseća izvor Kurira:

– Veljko je imao prelom ručnog zgloba, a preventivno mu je bila stavljena i medicinska kragna. Vavić se žalio na bolove u grudima, dok je vozač „renoa“ bio lakše povređen.
Problema sa saobraćajnom policijom, Nikola Vavić navodno je imao i u januaru 2021. godine. Tada su mu saobraćajci napisali prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje.

– Patrola ga je zaustavila na Paliluli zbog prolaska na crveno svetlo na semaforu. Nakon toga je na alko-testu utvrđeno da ima više od 0.95 promila alkohola u organizmu – pisali su ranije mediji.

Kako se tada pisalo, policija je posle pucnjave pronašla Nikolu Vavića u jednom od čamaca na reci.

– Pričalo se da je Vavić posle pucnjave skočio u reku, pa ušao u čamac koji je bio vezan za splav. On je tada prvo bio prevezen u bolnicu jer je imao potres mozga. Vavić je u aprilu 2017. pravosnažno oslobođen optužbi za pucnjavu na „Blejvoču“ zbog nedostatka dokaza – kaže izvor.

Godinu dana kasnije, marta 2018. godine, Nikola Vavić je osuđen zbog krivičnog dela nanošenje teških telesnih povreda. Tada je Treći osnovni sud u Beogradu potvrdio sporazum o priznanju krivice koji je Vavić sklopio s tužilaštvom.

– Osuđen je na šest meseci kućnog zatvora zbog toga što je na Savskom keju teško povredio Natašu M. udarcem u glavu. Devojka je povređena tokom sukoba koji je njen dečko imao sa Vavićem – kaže izvor.

Poznati navijač je u zatvoru završio i 2010. godine zbog krivičnog dela u vezi sa narkoticima. Kako su mediji tada pisali, on je i tokom služenja kazne bio u središtu incidenta, kada su stražari kod njega pronašli mobilni telefon.

– Dok je služio troipogodišnju kaznu, stražari KPZ u Valjevu kod Vavića su našli telefon. On je tada, navodno, ispričao da je telefon dobio od jedne stražarke za 500 evra – podsetio je sagovornik.

Kum Cecinog sina

Mladić koji se sinoć našao na meti napadača javnosti je poznat i po kumstvu sa Veljkom Ražnatovićem, sinom pevačice Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana. Vavić je prisutan na svim porodičnim slavljima kod Ražnatovića, a mediji su svojevremeno pisali da je za rođenje svog kumčeta, Veljkovog prvog sina, kum Nikola upriličio vatromet od 10.000 evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter