Izvor: Novosti
21.03.2023 u 11:59
0

UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI: Komšije nisu mogle da podnesu miris pa prijavile – zaplenjene 583 stabljike marihuane

U policijskoj akciji pod nadživom „Go Green“, zaplenjene su 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, i to nije sve.

Policija u Španiji uhapsila je sedam osoba zbog trgovine drogom u okolini Madrida, a jedan od njih je državljanin Srbije.

Kako su preneli španski mediji, reč je o policijskoj akciji pod nadživom „Go Green“, u kojoj su zaplenjene 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra u gotovini.

„LONDONSKA POLICIJA JE RASISTIČKA, MIZOGINA I HOMOFOBIČNA“: Posebno izneverena očekivanja žena i dece

Sudeći po svemu što je policija pronašla jasno je da se radi o „velikom poslu“, koji je ova ekipa uhapšenih vodila. Naime, radi se o grupi od sedam osumnjičenih, od kojih su petorica španske nacionalnosti, starosti od 24 do 45 godina, jedna Špankinja od 35 godina i jedan Srbin (42).

Uhapšeni su optuženi za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom, pripadnosti kriminalnoj organizaciji i za krađu električne energije.

Stanovnici San Martin de la Vega, jednog od gradova u kom su uhapšeni prodavali marihuanu, alarmirali su policiju prošlog oktobra kada su prijavili jake mirise koji su ih podsećali na miris marihuane.

– Komšije su prijavile kuću odakle su mirisi dolazili, a usputno su se žalili i na česte nestanke struje. To je diglo veliku bunu među stanovništvom, jer im je vrlo brzo postalo jasno da se u kući nalazi plantaža marihuane – prenose tamošnji mediji.

Tokom istrage, španska policija otkrila je da se radi o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge velikih razmera, uglavnom marihuane i hašiša. Prodavali su sami, bez posrednika, u nekoliko provincija oko Madrida, a i dalje se istražuje mogućnost da su se proširili i po ostalim gradovima.

– Imali su visok stepen hijerarhije i svaki član grupe je imao tačno određenu ulogu. U evidenciji smo proverili da li su bili priključeni na struju na crno, tj. bez plaćanja, i saznali smo da jesu preko složenih električnih instalacija koje predstavljaju veliki bezbednosni rizik – rekla je potparolka tužilaštva za španski El Pais.

U dve kuće, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe je imala više prilagođenih prostorija za postavljanje novih useva, i na taj način su planirali da prošire dalje svoju proizvodnju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter