Izvor: Tanjug
28.03.2023 u 14:20
0

„OPRALI“120 MILIONA DINARA: Velika akcija policije!

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u toku su saslušanja juče uhapšenih pripadnika dve povezane grupe osumnjičenih za pranje novca i više poreskih prevara u vezi sa povraćajem poreza na dodatu vrednost, saopštilo je danas tužilaštvo.

Akcija hapšenja, u kojoj je uhapšeno 25 osumnjičenih usledila je nakon višemesečnog predistražnog postupka u saradnji tužilaštva, Poreske policije Ministarstva finansija i Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je ukupno 28 lica, dok se za troje traga.

VEČNO PRIJATELJSTVO, OBOSTRANA PODRŠKA I SJAJNI REZULTATI: Završen sastanak Vučića i Sakelaropolu!

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženo krivično delo poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost i krivično delo pranje novca.

Sumnja se da su pripadnici dve grupe međusobno sarađivali, tako što su stvarali privid da između njihovih firmi postoji legalno poslovanje, kako bi došli do lažnih faktura na bazi kojih bi mogli da traže povraćaj poreza na dodatu vrednost (PDV).

Svi su, kako se sumnja, učestvovali u izvršenju 19 poreskih krivičnih dela, a povratom PDV-a su ostvarili imovinsku korist od oko 246 miliona dinara u periodu od 1. januara 2021. do avgusta 2022. godine.

Stečena sredstva su dalje plasirali u kupovinu nekretnina, skupocenih automobila i druge robe, pri tom sebi isplaćujući i navodnu zaradu.

TAČI JOŠ 2 MESECA IZA REŠETAKA: Hag traži produženje pritvora!

Na taj način su, kako se sumnja, „oprali“ novac pribavljen kriminalnim delatnostima u iznosu od oko 120 miliona dinara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter