Izvor: Kurir.rs
15.03.2023 u 14:40
0

ZBOG TUČE LEKARA UPALA INSPEKCIJA U BOLNICU U SOKOBANJI: Jedna stvar će morati da se veštači!

Incident se desio pre dve nedelje, a o tom slučaju obavešteni su policija, Lekarska komora i Ministarstvo zdravlja.

U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja“ danas se obavlja vanredni inspekcijski nadzor, nakon što je objavljeno da se tamo desio fizički obračun dvojice lekara.

LEKARI SE POTUKLI U SOKOBANJI! Jedan ima hematom i rezove na glavi! OBAVEŠTENI NADLEŽNI

U pitanju su inspektori Ministarstva zdravlja, a tamo se obavlja i unutrašnji nadzor rada lekara. Ovu informaciju je potvrdila doktorka Gordana Vidanović, pomoćnik direktora za dečju službu.

 Inspekcija je došla, u bolnici su i rade svoj posao. Utvrdili su da nije bilo nikakve tuče. Tog dana sam bila prisutna, fizički incident se nije desio, samo verbalni. Odakle doktoru D. S. povrede, utvrdiće se naknadno veštačenjem. Mi ćemo kao ustanova imati etički odbor, zasedaće se tako da se pokuša medijacija. Ustanovi su potrebni ti lekari koji su se verbalno sukobili,obojica su vrhunski stručnjaci u svojim oblastima specijalnosti.

Okršaj se dogodio između doktora D. S., specijaliste pneumoftiziologije i pomoćnika direktora, kog je navodno napao doktor I. B., radiolog. Lekar D. S. je, prema našim saznanjima, tom prilikom povređen i ima hematome i dve posekotine na glavi.

Trenutno je na bolovanju. Oštećeni je angažovao i pravnog zastupnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter