Izvor: TANJUG
24.11.2022 u 19:12
0

Ford Motors povlači 634.000 sportskih terenskih vozila: Evo i zašto!

 Američki proizvođač automobila Ford Motors povlači 634.000 sportskih terenskih vozila (SUV) širom sveta zbog opasnosti od požara, jer napukli injektor može da prolije gorivo ili isparenja po vrućem motoru i izazove požar, saopšteno je danas iz te kompanije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kompanija je apelovala na vlasnike da pregledaju svoje automobile, prenosi Rojters.

Povlači se oko 520.000 vozila u SAD i oko 114.000 u drugim zemljama.

Ford navodi da će biti opozvani modeli Bronco Sport i Escape SUV sa 3-cilindričnim, 1,5 litarskim motorima, modelske godine 2020-2023.

Navode da je kompanija primila 20 izveštaja o požarima, uključujući tri koja su zapalila obližnje objekte.

Kompanija je saopštila i da ima četiri tvrdnje o požarima koji su primećeni manje od pet minuta nakon što su motori ugašeni.

-Ako se otkrije pad pritiska u šini za gorivo, snaga motora će se automatski smanjiti kako bi se minimizirao svaki rizik, a istovremeno će omogućiti vozačima da se odvezu do bezbedne lokacije i zaustave vozilo i organizuju servis -dodao je Ford.

Protiv Forda podnete su četiri tužbe za povrede koje ne uključuju opekotine, i 43 pravna zahteva pripisana tom problemu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter