Izvor: BSC Happy
14.04.2023 u 12:07
1

KINESKO ČUDO: Automobil na kuhinjsku so!

Kinezi su napravili prvu natrijum jonsku bateriju zasnovanu na kuhinskoj soli.

Prototip automobila na natrijumske baterije koji se pokazao dobro, biće ubrzo na svetskom tržištu, po neverovatnoj ceni od 8.000 evra.

KIJEVU SLOMLJENA KIČMA: Artiljerija i juriši skršili odbranu Bahmuta

Seagulov model je prvi model takav na tržištu, baterije su bezopsane za životnu sredinu, kao i reciklaža, dok resursa ima na pretek u morima.

Seagul ima 3,6 metara dužine i 5 sedišta koji će imati domet od 225 km, najavljena cena jeo ko 8.000 evra.

Brzo punjenje baterija za svega 15 do 20 minuta.

Cena proizvodnje baterije je 88 evra po kilovat času, što je slična cena sa litijumskim baterijama. Smatraju da će ta cena moći da bude čak 66 evra, dok cena litijumske naterija skače na tržištu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KINESKO ČUDO: Automobil na kuhinjsku so!”

  1. Konačno jedna stvarno dobra vest !!!
    Da nas i kopanje litijuma ostave na miru kao pre svega neisplativ poduhvat i posebno ekološki trajno štetan po okolinu gde god da se kopa

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter