Izvor: Novosti
03.01.2023 u 18:11
0

MASK NASTAVLJA SVEMIRSKU MISIJU : „Spejseks“ lansirao 114 satelita ove godine

Osnovao ga je milijarder Ilon Mask , "SpaceX" je izveo svoje prvo lansiranje 2023. godine i poslao 114 malih satelita u svemir na raketi Falcon 9, navodi se na Tviter nalogu kompanije .

Prema saopštenju, Transporter-6 je šesta misija SpaceX -a za isporuku malih satelita u orbitu. Lansiranje je obavljeno sa stanice svemirskih snaga na Kejp Kanaveralu na Floridi.

Prvostepeni buster koji podržava ovu misiju je ranije pokrenuo GPS III-3, Turksat 5A, Transporter-2, Intelsat G-33/G-34 i 10 misija Starlink. Nakon odvajanja etape, Falcon 9 će sleteti na stanicu.

Prema Spaceflight Now, sateliti su u vlasništvu operatera u 23 zemlje, uključujući EOS Data Analytics.

30. decembra je objavljeno da je SpaceX postavio jednogodišnji rekord lansiranjem izraelskog satelita za snimanje Zemlje. Sveukupno, SpaceX je izvršio 61 lansiranje za godinu dana, oborivši sopstveni rekord među privatnim kompanijama, od kojih je 60 bilo na raketi Falcon 9, a jedno na Falcon Heavy. Svi su dobro prošli – prenela je Gazeta.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter