Izvor: Happy BSC
20.02.2022 u 19:40
0

SAVETUJEMO: Ovo bi trebalo da uradite pre putovanja!

Savetujemo vam šta da uradite pre nego što krenete na put. Prvo što vam je potrebno pre putovanja to su osmeh i želja. 

1. Informacije

Dobro se raspitajte o političko-ekonomskoj situaciji zemlje u koju idete. Ne bi baš bilo najbolje da vas sačeka na primer štrajk na aerodromu ili štrajk policije. Prilagodite se i na osnovu istraživanja izaberite destinaciju koja vam najviše odgovara.

2. Zdravlje

Nije bitno da li idete na 5 ili 55 dana. Konsultujte se sa svojim lekarom kako da pojačate imuni sistem i koji probiotik je najbolji za vas. Smanjite mogućnost da se razbolite na minumum.

3. Vakcine

Obavezno proverite (pogotovo ako putujete na drugi kontinent) da li tamo gde idete možete da pokupite neki virus i blagovremeno se vakcinišite

4. Rečnik fraza

Kupite ili napravite mini rečnik najosnovnijih fraza kako biste se lakše snašli.

5. Dokumenta

Proverite kada vam ističe pasoš i da li će vam biti potrebna međunarodna dozvola ili zeleni karton. Takođe proverite i bankovne kartice.

6. Osiguranje

Obavezno se osigurajte jer se nikad ne zna. Možda vam ispadne plomba, a verovali ili ne u inostranstvu možda neće moći da vam naprave novu za manje od 100-200 evra.

7. Proverite vreme

Ako idete tamo gde je prosečna temperatura preko 25 stepeni bunda vam sigurno neće trebati.

8. Hrana

Ako nemate uplaćen obrok tamo gde ste smešteni istražite gde možete da jedete dobro po prihvatljivoj ceni (Trip advisor vam na primer može pomoći ili jednostavno Instagram)

9. Plan i program

Istražite, isplanirajte i zapišite šta tačno hoćete da vidite i doživite, kako vas negde ne bi sačekala zatvorena vrata ili kako vas ne bi iznenadila cena ulaza/izleta.

10. Zapišite

Na više mesta zabeležite broj agencije, avio, vozne ili bus kompanije, broj osiguranja, broj turistčkog info centra mesta u koje idete, broj ambasade naše zemlje, broj hotela/vile. Fotokopirajte pasoš, osiguranje i karte.

11. Ukoliko idete automobilom tehnički pregled je obavezan. Saznajte koliko će vas koštati putarina / vinjeta. Da li vam treba zeleni karton? Ili još neki dokument…

12. Mir

Dogovorite se sa nekim da vam čuva stan, ljubimca, cveće. Ako idete na duže sredite automatsko plaćanje računa. Krenite rasterećeni i od posla, pogotovo ako idete na godišnji odmor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter