Izvor: Tanjug
11.04.2023 u 21:44
0

IZRAELSKI ŠPIJUNSKI SOFTVER: Korisnici mobilnih telefona, oprez!

Stručnjaci su upozorili na pojavu ranije nepoznatog špijunskog softvera sa hakerskim mogućnostima uporedivim sa „Pegazom“ grupe NSO, koji su klijenti već koristili za napade pre svega na novinare ili političke oponente. Istraživači iz Mank škole Univerziteta u Torontu istakli su da je špijunski softver, koji proizvodi izraelska kompanija KuaDream, već zarazio telefone nekih žrtava.

To je urađeno slanjem iCloud kalendarskih poziva korisnicima mobilnih telefona od operatera špijunskog softvera.

MOLDAVIJA IZVODI VOJNE MANEVRE: Strah od ruske invazije! VIDEO

Žrtve nisu obaveštene o pozivnicama iz kalendara, jer su poslate za događaje zabeležene u prošlosti, što ih čini nevidljivim za mete hakovanja.

Takvi napadi su poznati kao „nulti klik“, jer korisnici mobilnog telefona ne moraju da kliknu na bilo koju zlonamernu vezu ili da preduzmu bilo kakvu radnju, da bi bili zaraženi.

Stručnjaci kažu da KuaDream prodaje alat za hakovanje pod imenom Reign. Hakerski napadi, koji su otkriveni, dogodili su se između 2019. i 2021. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter