Izvor: Kurir.rs
21.05.2023 u 09:42
0

TESLIN AUTOPILOT SNIMIO PEŠAKA, ALI NIJE ODREAGOVAO KAKO TREBA: Pokazao da može da uradi ono što rade i pravi vozači? (VIDEO)

Jedan video na Tviteru pokazuje kako sistemi autonomne vožnje nisu savršeni. Ili jesu, jer ovakvu vrstu prekršaja čine mnogi vozači.

Naime, radi se o dolasku automobila na pešački prelaz u trenutku kada je pešak upravo zakoračio na kolovoz. U ovim situacijama mnogi vozači nastavljaju da voze, a neki čak i ubrzavaju kako bi što brže prošli.

Čini se da Teslin sistem autonomne vožnje prati isti (pogrešan) obrazac. Snimak sa Tesle, verovatno modela 3 ili Y, pokazuje kako sistem hvata i prepoznaje prepreku na pešačkom prelazu, ali to nije bilo dovoljno da odluči da zaustavi vozilo. Umesto toga, automobil je nastavio da se kreće istom brzinom, kao da pešak nije ni pokušao da pređe kolovoz, prenosi B92.

Pešak je bio na oko 20 do 25 metara od automobila, što je s obzirom na brzinu kretanja bilo dovoljno za bezbedno zaustavljanje. Video je postavljen na društvenim mrežama i snimljen je u San Francisku.

„Otkrio je pešaka, ali umesto da koči, samo je prošao, pošto bi čovek znao da ima dovoljno vremena za to“, navodi se u objavi.

Šta mislite, da li je sistem zakazao ili, naprotiv, pokazao da može da radi upravo ono što rade i ljudski vozači?

NAUČNICI OTKRIVAJU: Evo kakva će izgledati nova virtuelna realnost!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter