Izvor: 021.rs
19.04.2023 u 11:56
1

„TO JE KAO NUKLEARNO ORUŽJE“: Direktor Gugla zbog ovoga ne spava noćima, da li čovečanstvu preti KATASTROFA?

Direktor "Gugla" i kompanije "Alfabet" Sundar Pičai rekao je u jednom od intervjua da je veštačku inteligenciju oduvek posmatrao kao najznačajnije otkriće čovečanstva.

Dodao je da ga razvoj te tehnologije brine i da zbog toga noću ne može da spava.

– Veštačka inteligencija je značajnija od vatre, struje ili bilo čega drugog što smo otkrili u prošlosti, smatra Pičai.
On je veštačku inteligenciju uporedio sa nuklearnim oružjem i rekao da bi za nju trebalo uspostaviti međunarodne okvire i sporazume poput onih za upotrebu nuklearnog oružja.
– Veštačka inteligencija dolazi do suštine inteligencije, do suštine čovečanstva, rekao je Pičai.
On smatra da bi ona mogla da bude štetna ukoliko se primenjuje na pogrešan način i da je to „stvar koja ga noću drži budnim“.
– Veštačka inteligencija može biti veoma štetna ako se pogrešno primeni. Tehnologija se brzo kreće napred, a mi još uvek nemamo sve odgovore. Pa da li me to drži budnim noću? Apsolutno, rekao je Pičai.
Prvi čovek Gugla je naglasio i da će veštačka inteligencija uticati na sve proizvode kompanije na čijem je čelu.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„TO JE KAO NUKLEARNO ORUŽJE“: Direktor Gugla zbog ovoga ne spava noćima, da li čovečanstvu preti KATASTROFA?”

  1. Ja se zahvaljujem ovom lepom gospodinu na tome sto sam saznao od njega da se razne stvari mogu koristii na dobar i na los nacin… Moram ovo da zapisem, odmah!
    Sjajno! Bravo! Genije!

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter