Izvor: index.hr
21.04.2023 u 12:47
0

Tviter SKIDA OZNAKE MEDIJIMA, Mask presudio: „Moramo da budemo što precizniji“

Tviter je uklonio oznake o državnom finansiranju.

Tviter je uklonio oznake o državnom finansiranju ili povezanošću s državom s naloga raznih medijskih organizacija u petak, piše Reuters.

Tviter je uklonio oznaku „medij koji finansira vlada“ s naloga američkog Nacionalnog javnog radija (National Public Radio – NPR), BBC-ja i kanadskog CBC-ja. Uklonjena je i oznaka „medij povezan s kineskom državom“ s naloga kineske novinske agencije Xinhua i naloga novinara koji rade za takve medije.

Prvi su od 2020. spomenutu oznaku dobili nalozi kineskih državnih medija i njihovih urednika te nekih ključnih vladinih ljudi, a mediji poput NPR-a i CBC-ja dobili su oznaku tek ranije ovog meseca. Zbog toga su NPR i CBC prestali su da objavljuju na svojim Tviter nalozima, argumentirajući da dodeljena oznaka ne opisuje tačno njihov status.

Mask: „Moramo da budemo što tačniji“

U prošlonedeljnom intervjuu za BBC, milijarder, vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je da Tviter pokušava da bude „precizan“ te da razmatra mogućnost promene oznake. „Naš cilj je jednostavno da budemo što istinitiji i tačniji. Prilagođavamo oznaku u „javno finansiran“ (medij), što je nešto čemu je teško usprotiviti se“, kazao je Mask.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter