Izvor: Tanjug
26.01.2023 u 11:53
1

VELIKI ASTEROID VEČERAS JURI KA ZEMLJI! Ima li razloga za brigu? Oglasila se NASA

Asteroid veličine kamiona trebalo bi da prođe večeras pored Zemlje u jednom od najbližih susreta sa nebeskim telima ikada.

NASA je u sredu saopštila da nema rizika da asteroid pod nazivom 2023 BU pogodi Zemlju.

ILON MASK O KINESKIM RIVALIMA: „Rade naporno i pametno!“

Očekuje se da će proći na oko 3.500 kilometara iznad južnog kraka Južne Amerike, što je otprilike 10 puta bliže u odnosu na neke komunikacione satelite.

Čak i da postoji rizik da asteroid udari u Zemlju, „pretvorio bi se u vatrenu loptu i dezinegrisao u atmosferi, ali bi neki veći komadi potencijalno mogli da padnu kao manji meteori“, dodala je NASA.

Asteroid će biti najbliži Zemlji večeras u 1.27, a otkrio ga je amater astronom Genadij Borisov, iz opservatorije na Krimu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VELIKI ASTEROID VEČERAS JURI KA ZEMLJI! Ima li razloga za brigu? Oglasila se NASA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter