Izvor: Tanjug
08.03.2023 u 17:05
0

VOLAN OSTAO U RUCI TOKOM VOŽNJE! Otvorena istraga protiv Tesle

Američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA) saopštila je danas da otvara preliminarnu istragu o 120.000 vozila Tesla, Model I iz 2023. godine, nakon dve prijave da su volani tih automobila otkačili u toku vožnje.

Kako navodi Rojters, to regulatorno telo je navelo da su volani u oba automobila u potpunosti otkačila, te da su vozila isporučena vlasnicima bez pričvrsnog vijka koji drži upravljač za stub volana.

PROTIV ZAKONA EU: Porše i Ferari traže izuzeće od zabrane motora sa unutrašnjim sagorevanjem

Agencija otvara preliminarnu istragu kako bi procenila “obim, učestalost i proizvodne procese povezane sa ovim stanjem“, što predstavlja prvi pravni korak pre nego što bi NHTSA mogla da zatraži povlačenje vozila sa tržišta.

Iz agencije je saopšteno da je primljena žalba od vlasnika koji je kupio novi Model I pet dana ranije i koji je bio na putu kada mu je “iznenada otpao volan“.

TESLA POVLAČI 3.470 MODELA OVOG AUTOMOBILA: Ovo je razlog!

Do iznenadnog odvajanja došlo je kada je “sila na volan savladala otpor trenja dok su vozila bila u pokretu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter