Izvor: gdgrotto.com
22.12.2022 u 19:29
0

NAŠ MARKO EGDE NAJBOLJI FOTOGRAF! Šesta dodela Nagrade Ambasador okupila je u Zagrebu brojna poznata lica kulturne i muzičke scene

U četvrtak 8. decembra 2022. godine u zagrebačkom klubu Boogaloo, pred više od 350 profesionalaca iz industrije elektronske muzike Hrvatske i regiona, održana je šesta svečana dodela Nagrade Ambasador.

Dodelu je pozdravnim govorom otvorio osnivač nagrade Goran Tomašević s portala klubskascena.hr koji dodeljuje nagradu dok udruženje Klubska kultura stoji iza organizacije dodele uz partnere HDS-ZAMP. Nagradu su u 35 kategorija za najbolja ostvarenja u 2022. godini akterima hrvatske i regionalne elektronske scene dodelili poznati prezenteri prisutni na savremenoj party i kulturnoj sceni: glumci, komičari, DJ-evi, producenti, novinari, radijski voditelji, pevači, dizajneri i književnici među kojima su bili Ilija Jandrić, Hrvojka Begović, Adnan Mehmedović Medo, Borna Sor i Lunar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREMINUO MILAN RADULOVIĆ – LAĆA: Detalji smrti sina Marine Tucaković slamaju srce!

Publika i struka su u domaćim kategorijama nagradile dvadeset izvođača i projekata među kojima se mogu izdvojiti: Petar Dundov kao najbolji izvođač godine po izboru struke te najbolje house izdanje godine kojim je proglašen Moment DJ-a Toma Buga.

Petru Dundovu, zadarskom DJ-u i producentu te pioniru elektronske scene u Hrvatskoj ovo nije prva Ambasador nagrada. Na jučerašnjoj je dodjeli rekao “sretan sam jer je nagrada za izvođača godine na neki način kompletna za autora i performera, drago mi je da je publika prepoznala moj rad i to je posticaj za dalje, a novoj generaciji na sceni su ovakve nagrade svakako motivacija.

Nagrada za najbolju radijsku emisiju dodijeljena je Sync Inu, emisiji koja se emitira na Radio Labinu, a vodi je i uređuje Valnea Bulić te Matroda koji je izabran u kategoriji ambasador Hrvatske u svetu. Najboljim festivalom domaćeg promotora proglašen je Velvet Festival koji se održava na otoku Krku, a najboljom plesnom destinacijom proglašena je Martinska pokraj Šibenika. U novoj kategoriji najbolje alternativne vokalne izvedbe koja se dodjeljuje od ove godine kao pobjednici su debitovali Kerri Chandler feat. Dora Dora – Who Knows (Kaoz Theory). U kategoriji Dub & reggae izdanja godine pobedio je album Kocka je okrugla benda ST!llness.

Regionalni izvođači i projekti nagrađeni su u čak petnaest kategorija među kojima se mogu izdvojiti; Nagrada publike za najbolji regionalni klub koju je osvojio  Novosadski Tunnel, najboljim regionalnim izvođačem godine zasluženo je prozvan Marko Nastić koji je respektabilnu glazbenu karijeru odavno izgradio izvan granica regije dok je nagradu za najperspektivnijeg izvođača u regiji osvojio je zadarski Groove Masters.

Najboljim regionalnim albumom godine proglašen je 10 Years of Innocent Music slovenskog DJ-a i producenta Aney F, a u kategoriji regionalnog izdanja godine nagradu je odnio EP s tri trake XL Traxx koji su zajednički producirali Lag i X Coast. Ove su godine uvedene još dve nove kategorije, ona za najboljeg fotografa iz regije u kojoj je kao pobednik debitirao beogradski fotograf i snimatelj Marko Edge te Gana Elez u kategoriji art produkcija godine u regiji za We Love Sound. Publika je kao najbolji veliki regionalni festival odabrala splitski Ultra Europe, a najboljim malim festivalom u regiji proglašen je beogradski No Sleep Festival – Spring Edition.

Zanimljiv  program održan tokom dodele nagrada osnažen je gostovanjima iz regije, program su otvorili riječki Cyborgix 4E75 feat. Jazzy koji je ekskluzivnim live nastupom proslavio 30 godina od prvog techno partya u Rijeci, zatim su pozornicu zauzeli Indra ft. Gnomad na fruli sa trakom ” Pasem Konja Kraj Mjeseca” i Martin Ladika kao vokal. Traku su izveli na ovogodišnjem Modemu, a istoimena je deo humanitarne kompilacije “Horns of Veles” kojom Indra prikuplja sredstva za obnovu svoje potresom razorene kuće. Donirati se može kupovinom kompilacije na Bandcamp platformi ili izravno na Indrin račun za donacije HR3723600003241799262 uz napomenu Donacija za potres.

Iz regije su stigli Herzel iz Sjeverne Makedonije koji je donio fuziju elektroničkih žanrova od disca, housea, techna do EBM-a te sarajevski multimedijalni umjetnik Drumelody“. Muzički program zatvorio je domaći elektro dvojac Cura & dečko.

Po prvi put od osnivanja Ambasador nagrada je predstavila dvodnevni program na tri lokacije u Zagrebu. Nakon sinoć održane dodele kao centralnog dela manifestacije, 9. decembra 2022. godine u klubu Pločnik u 12 sati će se održati diskusivni program “Simpozij Ambasadora” koji donosi dva sata edukacije i diskusije, te Closing party u Dva Osam klubu uz DJ setove Herzela te podršku Carnera.

Ovogodišnji Ambasador je zaista prava proslava elektronske muzičke scene koja struci i publici donosi dva dana dodeljivanja priznanja, networkinga, edukacije, kulture i muzike.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter