Izvor: Novosti
02.02.2022 u 14:00
0

TUGA: Preminula legendarna glumica

Legendarna italijanska glumica, Monika Viti, preminula je u 90. godini.

Vest o njenoj smrti preneo je pisac i reditelj Valter Veltroni u ime njenoj dugogodi[njeg partnera Roberta Rusa.

Italijanska filmska ikona, Monika Viti, bila je najpoznatija po ulogama u filmovima Mikelanđela Antonionija, Luisa Bunjuela i Etore Skole.

Roberto Ruso, njen partner svih ovih godina, traži od mene da saopštim da Monika Viti više nije tu. Radim to sa bolom, ljubavlju, žaljenjem – napisao je na Tviteru Vetroni.

Život Monike Viti

Rođena je kao Marija Luiza Sisareli u Rimu, 3. novembra 1931. godine. Govorila je da je imala teško detinjstvo i da joj je odnos sa majkom bio veoma komplikovan. Iskustva iz detinjstva pratila su je tokom čitavog života, pa svoju porodicu nikada nije osnovala i bila veoma oprezna kome poklanja svoje srce.

U svet glume zakoračila je sa samo 14 godina.

Kad je Monika napunila 18 godina, njena porodica, braća i roditelji emigrirali su u Ameriku, a ona je ostala u Italiji i u nekom trenutku ubrzo nakon završetka rimske Nacionalne akademije dramske umetnosti 1953. godine, menja svoje ime u umetničko – Monika Viti.

Na početku njena karijera je išla sporo, obilazila je Nemačku sa pozorišnom trupom, a nešto kasnije dobila je i nekoliko uloga u manjim filmovima i serijama.

Tada već poznati režiser, Mikelanđelo Antonioni je 1957. godine pozvao mladu Moniku da sinhronizuje glas u njegovom sledećem projektu. To je bio film „Krik“. Brzo su uplovili i u ljubavnu vezu.

Zajedno su snimili su jedan od njegovih najvećih filmova „Avantura“. Film je prikazan na Kanskom filmskom festivalu 1960. godine. Film je osvojio u narednih nekoliko meseci celu planetu i tada je proglašen drugim najvećim filmom ikada snimljenim.

Monika Viti osvojila je nagradu Zlatni globus za najbolju glumicu 1961. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter