Izvor: Tanjug
07.02.2023 u 11:10
0

DIZNI POVUKAO „PROBLEMATIČNU“ EPIZODU „SIMPSONOVIH“: Ova scena je podigla međunarodnu prašinu!

Dizni povukao epizodu Simpsonovih u kojoj se pominju radni logori u Kini

Dizni je sa svoje platforme za striming u Hong Kongu povukao epizodu „Simpsonovih“ koja uključuje stih o „prisilnim radnim logorima“ u Kini.

Epizoda, koja je prvi put prikazana u oktobru prošle godine pod nazivom „Jedna ljuta Liza“, sadrži scenu u kojoj Mardž Simpson ima virtuelni čas vožnje bicikla sa instruktorom ispred virtuelne pozadine Kineskog zida, navodi portal Politiko.

BIZARNO! KOME TREBA MRTAV LENJIN? Pijani Rus pokušao da ukrade telo sovjetskog revolucionara iz mauzoleja

Instruktor kaže: „Gle čuda Kine. Rudnici bitkoina, kampovi prinudnog rada u kojima deca prave pametne telefone i romansa“.

Ova epizoda „Simpsonovih“ više nije dostupna na platformi Dizni+ u Hongkongu, objavio je juče „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na stručnjake za cenzuru koji tvrde da je Dizni možda uklonio epizodu iz brige za svoje poslovanje u Kini.

BRITANSKA ARISTOKRATSKA PORODICA NAJAVILA IZVINJENJE ZBOG ROBOVLASNIČKE PROŠLOSTI: Rešili da okaju grehe predaka i isprave nepravdu

Ovo je drugi put da je platforma optužena za autocenzuru u Hongkongu.

Navodno je 2021. platforma povukla epizodu „Simpsonovih“ u kojoj se pominje trg Tjenanmen i scena brutalnog obračuna sa prodemokratskim demonstranatima u Pekingu 1989. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter