Izvor: BSC HAPPY
21.04.2023 u 13:05
0

ISTANBUL OBUZELA TAMA: Usred dana pao mrak – „Kraj je veoma blizu!“ (VIDEO)

Nesvakidašnji prizor prestravio je građane turskog glavnog grada

Na snimku, koji je podeljen na društvenim mrežama i koji je prikupio stotine hiljada pregleda, vidi se da je turska prestonica iznenada zahvaćena mrklim mrakom nakon što se teški, zastrašujući crni oblak nadvio nad gradom.

Kako je saopštio Turski meteorološki institut, „oblak debljine 7 kilometara prošao je iznad Istanbula. U međuvremenu je sunce nestalo na 5 minuta, a dan se pretvorio u noć. Neki su komentarisali da dolazi apokalipsa…“

Dok se tamni oblak kretao nad Istanbulom, grad je preplavila jaka kiša. Nesvakidašnji prizor užasnuo je građane turske prestonice.

„Kraj je blizu“, prokomentarisala je jedna osoba koja je podelila snimak, dok se drugi korisnik zapitao: „Šta je to dođavola?“

Sajt TechnoPikel, koji se bavi sličnim meteorološkim fenomenima, sugeriše da je ovaj gusti oblak možda bio posebno veliki kumulonimbus tamne boje. Kumulonimbus oblaci, poznati i kao grmljavinski oblaci, često imaju tamnu, nisku osnovu, koja seže samo nekoliko stotina metara iznad zemlje. Oni su jedini oblaci koji proizvode grad, grmljavinu i munje, a dovode i do jakih pljuskova. Mogu izgledati izuzetno tamno jer propuštaju vrlo malo ili nimalo svetlosti.

Brojni korisnici Tvitera u Istanbulu delili su slike dok se oblak nadvio nad gradom, da bi se vreme promenilo na poetski način nakon što su oblaci prošli – uključujući ogromnu dugu koja dominira nebom grada.

DA LI ŽELITE VIŠE SREĆE? Nabavite kućne amajlije koje će vam doneti samo DOBRE STVARI!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter