Izvor: BSC Happy
09.02.2023 u 16:37
0

LEPA VEST! Raste broj nosoroga i drugih divljih životinja u Ugandi nakon uvođenja oštrijih kazni za krivolov

Broj ugroženih slonova, nosoroga i drugih životinja u rezervatima Ugande stalno se povećava, zahvaljujući  oštroj borbi protiv krivolova- saopštila je u četvrtak državna agencija za divlje životinje.

Populacija severnih belih i istočnih crnih nosoroga, koju su ranih 1980-ih skoro bili potpuno istrebljeni zbog lova na rogove, narasla je na 32.

Zahvaljujući povećanim naporima za očuvanje, broj bizona je porastao za 77% na 44.163 između 1983. i 2021. godine, dok je broj slonova porastao za skoro 300% na 7.975 u istom periodu, dodala je vlast.

DIZNI POVUKAO „PROBLEMATIČNU“ EPIZODU „SIMPSONOVIH“: Ova scena je podigla međunarodnu prašinu!

Ova istočnoafrička zemlja pretrpela je ogroman gubitak nekih životinjskih vrsta u periodu  između 1960-ih i 1980-ih, jer su politički sukobi i bezakonje omogućili da napreduju krivolov, trgovina ljudima. Od tada je vlada donela  niz političkih odluka koje se tiču očuvanja divljih životinja i uvela zatvorske kazne zbog krivolova.

-Populacije divljih životinja su u stalnom oporavku -saopštile su vlasti.

Takođe je došlo do povećanja broja planinskih gorila u gustim šumama na jugozapadu, dodaje se, što je dobro i za turistički rast zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter