Izvor: Alo.rs
20.05.2023 u 19:32
0

NAPORAN VIKEND U SVEMIRU: Asteroid će u nedelju proći veoma blizu Zemlje, evo šta će se desiti

Otprilike jednom godišnje, asteroid veličine automobila udari u Zemljinu atmosferu, stvori impresivnu vatrenu loptu i izgori pre nego što stigne na površinu

Očekuje se da će asteroid po imenu 2023 JK proleteti pored Zemlje u nedelju, promašivši našu planetu za nešto više od 1,6 miliona kilometara.

Prema američkoj svemirskoj agenciji NASA, 2023 JK je otprilike veličine komercijalnog aviona. Asteroid JD4 – koji je otprilike iste veličine kao 2023 JK – takođe će proći u nedelju, promašivši Zemlju za skoro dvostruku udaljenost. NASA predviđa naporan vikend u svemiru – još tri asteroida će proći nedaleko od Zemlje: Plavi mermer veličine autobusa, 2023 JL2 veličine aviona i HG11 – samo sedam metara u prečniku – koji će se približiti na 4,5 miliona kilometara .

Prolazak JK 2023 može biti veoma opasan u poređenju sa drugim plutajućim stenama, ali čovečanstvo ne bi trebalo da menja svoje planove za vikend. Poređenja radi, Mesec je 380.000 kilometara od Zemlje, a u retkim prilikama da asteroidi udare na našu planetu, obično se ne dešava mnogo. Otprilike jednom godišnje, asteroid veličine automobila udari u Zemljinu atmosferu, stvori impresivnu vatrenu loptu i izgori pre nego što stigne na površinu“, objavila je NASA. Međutim, pre oko 65 miliona godina, asteroid veličine planine je zbrisao dinosauruse i većinu ostatka života na Zemlji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter