Izvor: Tanjug
05.01.2023 u 12:21
0

ROBOTI KAO KONOBARI: „Kelner, da platim!“- EROR, EROR!

Sve više robota konobara u restoranima u Barseloni

Sve više restorana u Barseloni počelo je da koristi visoku tehnologiju u radu, a radi usluživanja mušterija, prenosi El Pais.

U jednom od najstarijih klasičnih restorana Set Porte robot se koristi da raznosi posuđe i čaše od kuhinje do stolova i pri tom, navodi se, ni sa kim se nije sudario niti je razbio posuđe.

-Kada sretne mušteriju, stane, izvini se, čak i osmehne. Ono što ume da radi, a to nije puno, radi savršeno, kao što je raznošenje posuđa -navodi El Pais.

Vlasnik restorana kaže da robot nikoga ne menja već olakšava posao konobarima.

NAJVEĆA ZIMSKA TURISTIČKA MANIFESTACIJA! 54. Praznik Mimoze u Herceg Novom od 17. februara do 04. marta

Pored ovog, robote – konobare koriste i japanski i kineski restorani, a svi imaju izgled mačke, za koju se u azijskim kulturama smatra da donosi bogatstvo.

Za sada roboti ne beleže porudžbine niti stavljaju posuđe na sto.

-Uvek postoji strah da će veštačka inteligencija ubiti radna mesta, ali to se nije dogodilo ni sa industrijskom revolucijom. Umesto toga proizvodnja i bogatstvo su se povećali- rekao je vlasnik restorana.

Dodaje se i da su u toku pregovori vlasnika restorana sa proizvođačem robota kako bi se poboljšale njegove karakteristike.

Cena robota – konobara je između 8.000 i 12.000 evra i može da ponese do 40 kilograma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter