5°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Telegraf.rs

KRAJ JEDNE ERE: Ovaj logo više nećete gledati, jer "Dizni" uvodi radikalnu promenu!

Кompanija "Dizni" (Disney) izbacuje natpis "Fox" sa logotipa kompanije "21st Century Fox" koju je kupila prošlog marta.

Filmski sutdio će postati "20th Century Studios", a "Fox Searchlight" će postati jednostavno "Searchlight Pictures".

POLICIJA NA NOGAMA: Blokirana Atina, traga se za ubicama visokopozicioniranih članova škaljarskog klana! (VIDEO)

Mnoge ovaj potez kompanije "Dizni" nije iznenadio, a tumače ga kao njihovu nameru da se što više distanciraju od imena koje je bilo sinonim za medijskog magnata, Ruperta Merdoka.

Što se tiče televizijske stanice i studija, još uvek nije doneta konačna odluka o prilagođavanju imena 20th Century Fox. U toku su pregovori o mogućoj promeni imena, ali nije postignut konsenzus.

KO JE VOĐA KLANA LIKVIDIRAN U ATINI! Povezivali su ga sa likvidacijom Aleksandra Stankovića, a ovo je bio njegov odgovor!

"Dizni" je odmah započeo proces postepenog ukidanja brenda "Fox" i već su promenjene adrese elektronske pošte za osoblje "Searchlighta".

Logotipi neće biti dramatično izmenjeni, već samo ažurirani. Najznačajnija promena se sastoji u tome što će reč Foks biti uklonjena, sve ostalo ostaje isto.

LEPOTICA BELOG SPORTA Ima 15 godina i uskoro će osvojiti svet!

"Dizni“ je prošlog marta za 71,3 milijarde dolara otkupio kompaniju "21st Centuri Fox" u čijem sastavu su se nalazili filmski i televizijski studiji "20th Century Foxa", ali ne i Foksova televizijska mreža i Foks njus koje su ostale u sastavu „Foks korporacije“ kojom rukovodi Rupertov sin, Laklan Merdok. To je, naravno, unelo zabunu u izrazito diferenciranim sektorima unutar „Diznija“, s obzirom na to da „Foks korp.“ nema razloga da menja svoje ime.

"Njuz korporacija“ Ruperta Merdoka kupila je "20th Century Fox" polovinom osamdesetih, zajedno sa paketom američkih televizijskih stanica, što je Merdoku omogućilo stvaranje televizijske mreže Foks.

ZA NJIH JE NAVIJALA CELA JUGA: Radio komentatori koji su bili više od fudbala!

Ubrzo su postali vodeća televizijska stanica zahvaljujući gomili uvredljivih i provokativnih emisija koje su pomerile granice dozvoljenog i na ostalim televizijskim stanicama. Merdok je 1996. godine je još više proširio brend Foks, pokretanjem Foks njuza koji je stekao (vrlo unosnu) reputaciju konzervativne medijske kuće koja podržava politiku republikanske partije. Do trenutka kada ih je otkupio "Dizni“, Foks njuz je potreslo i više seks skandala i optužbi za seksualno uznemiravanje.

Кada se sve sabere, asocijacija na reč Foks na medijskom polju u potpunoj je suprotnosti sa brižljivo negovanim imidžom "Diznija" kao kompanije koja neguje iskonske porodične vrednosti.

- Ime Foks jednako je Merdok, a to je otrovno - kazao je jedan od insajdera.

POZNATI BRAČNI PAR ODUŠEVIO FANOVE: Slike koje ostavljaju bez daha!

Dizni već ima dominantnu poziciju na američkom medijskom nebu kao vlasnik mreže Ej-Bi-Si. Planiraju da svojim servisom za striming Dizni+, koji je pokrenut prošle godine u Americi, postanu ozbiljna konkurencija Netfliksu.

Кompanija sa dugom istorijom

Кompanija "20th Century Fox" je nastala 1935. godine spajanjem kompanija "Twentieth Century Pictures" i "Fox Film Corporation". Logotip sa reflektorom u art deko stilu i fanfare kao muzička podloga postali su prepoznatljiv holivudski brend, a studio je proizveo neke od najuspešnijih filmova u istoriji Holivuda, uključujući i Avatara, Titanik, Sam u kući, Umri muški, Osmi putnik, Planeta majmuna i mnoge druge.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti