16°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: pc press

HARI POTER PREŠAO KOD KONKURENCIJE HBO izgubio franšizu od 250 miliona dolara

Ovo leto donelo nam je mnogo zanimljivosti kada su u pitanju striming servisi, ali i njihova ponuda. Konkurencija su postali Disni Plus, HBO, Peakok, Netfliks, i mnogi drugi. Kada su u pitanju najpopularnije filmske franšize, one su neretko menjale one koji imaju vlasnička autorska prava.

Hari Poter franšiza je do sada emitovana na striming servisu HBO Maks, ali će se to promeniti od 25. avgusta, kada prestaje sa emitovanjem. Naime, Peakok je najavio da će serijal filmova o Hariju i družini da će od oktobra emitovati ovu franšizu na svom striming servisu.

Kad Hari Poter stigne na Peakok, biće dostupan najmanje mesec dana, pre nego postane dostupan na NBC Universal televiziji, ali će se ponovo vratiti na Peakok 2021. godine. Ako vam i dalje nije jasno šta se dešava, evo objašnjenja. Varner Bros je 2016. godine potpisao TV prava da NBC Universal postane jedan od strimera ove franšize, i sve to za oko 250 miliona dolara, koliko ovaj sporazum vredi. Poslednji ugovor između dve kompanije omogućio je da HBO Maks debituje sa prikazivanjem HP serijala, ali sada NBC ponovo preuzima prava nad prikazivanjem filmova.

Peakok će, takođe, prikazivati Betmen Begins, The Dark Knight, DC Comics i još mnogo toga. Očekuje nas uzbudljiva jesen puna premijera i još više sadržaja za strim na najvećim striming servisima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar