21°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: Tanjug

MARIJA PEROVIĆ LAUREAT TREBINJA "Velika povelja Leotara" za "Grudi"

Dodelom priznanja "Velika povelja Leotara" rediteljki filma “Grudi” Mariji Perović i reditelju filma "Polar" Dominiku Džeksonu u Trebinju je završen 8. Festival mediteranskog i evropskog filma.

Prizanje je pripalo rediteljki za veštu upotrebu kinematografskog izraza u savremenoj i realističnoj dramskoj priči, navedeno je prilikom dodele priznanja.

Perovićeva, čiji je film "Grudi" bio izuzetno posećen na festivalu, govorila je o filmskom ambijentu Trebinja, u kome se, kako kaže, na svakom koraku mogu snimati filmski kadrovi, jer je to grad koji vole kamere.

Festival je ove godine održan uz poštovanje svih epidemioloških mera, a projekcije su iz tog razloga održavane na letnoj sceni Doma mladih, platou Muzeja Hercegovine i terasi hotela "Leotar".

Tokom pet dana prikazano je 20 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja, a ovaj festival je jedan od retkih kulturnih događaja koji su realizovani uprkos epidemiji virusa korona.

U Trebinju su se ove godine okupili reditelji, glumci i filmski radnici iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Velike Britanije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti