12°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: HappyBSC

POVRATAK U BIOSKOPE Hitovi uz ulaznicu od 100 dinara

Bioskopi u Srbiji posle šest meseci pauze ponovo otvaraju svoja vrata za posetioce u utorak, 1. septembra uz veliku akciju "Povratak u bioskope“.

Na repertoaru bioskopa u svim gradovima, tog dana, naćiće se odabrani filmovi iz protekle godine, a cena ulaznice će iznositi 100 dinara.

Uz podršku Filmskog centra Srbije, svi prikazivači i distributeri filmova u zemlji su se ujedinili i ovom zajedničkom akcijom započinju rad, uz poštovanje svih mera predostrožnosti koje su doneli Vlada Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

- Filmski centar Srbije je još na samom početku pandemije prepoznao da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, i da će se poslednji vratiti normalizaciji, gotovo šest meseci nakon što su bioskopi u Srbiji zatvoreni. Zbog svega ovoga FCS podržava ovu akciju, koja će dati zamajac ponovnom uspostavljanju bioskopskog života u zemlji, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana i publike, a u skladu sa propisanim merama prevencije širenja epidemije. FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode - izjavio je direktor FCS-a Gordan Matić.

Publika će 1. septembra imati priliku da ponovo uživa u filmovima na velikom platnu i da odabere neki od 17 filmskih naslova. Domaći film "Ajvar“, najgledaniji film iz prethodne godine "Džoker“, sinhronizovana avantura "Zaleđeno kraljevstvo 2“, "Kralj lavova“ i Tarantinov "Bilo jednom u Holivudu“ su samo neka od ostvarenja, koja će ljubitelji filmova moći da pogledaju po simboličnoj ceni ulaznice.

Već dan kasnije, 2. septembra u bioskopima će biti premijerno prikazani novi filmovi.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar