Izvor: tanjug
27.10.2020 u 09:48
0

RUS NAJBOLJI U STUDENJAKU Zatvoren 17. festival „Balkanima“ (FOTO)

U nedelju uveče zatvoren je 17. Evropski festival animiranog filma “Balkanima” i Grand Prix je osvojio film “Moj galaktički blizanac Galaktjon”, u režiji Saše Svirskog iz Rusije, saopštili su organizatori iz Doma kulture Studentski grad (DKSG) sa Novog Beograda.

Najbolji srpski studentski film je “Mreža” autorke Nataše Glišović, dok je za Najbolji studentski internacionalni film proglašen „Ronilac za biserima“ Margrete Danielsen iz Norveške. Najbolji film za decu je “Veštica i beba” Evgenia Golubeva iz Rusije, proglašen u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda.

Studentski žiri dodelio je specijalna priznanja filmovima “Poslednja runda” grupe studenata animacije iz Francuske i “Sos od jabuke” Aleksandera Gracera iz Austrije. Nagrada za najbolji srpski animirani film pripala je filmu “Trkija” u režiji Marije Vulić i Isidore Vulić.

Žiri glavnog takmičarskog programa dodelio je specijalna priznanja filmovima “Svetlosti i senke” Rastka Ćirića, “Dnevnik od blata” Vuka Palibrka, “Kosmonaut” Kaspara Jancisa iz Estonije, “Zašto puževi golaći nemaju noge” Aline Hoćli iz Švajcarske i filmu “Dina” Gabora Ulriha iz Mađarske.

BALKANIMA 2020 (20. – 25. oktobar 2020) Sinoć je u Domu kulture Studentski grad, zatvorena 17. Balkanima, Evropski…

Posted by Balkanima – Evropski festival animiranog filma on Понедељак, 26. октобар 2020.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter