4°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: tanjug

PORFIRIJE O "DARI IZ JASENOVCA" Progovorili o onome što se decenijama skrivalo

Poglavar SPC Porfirije izjavio je danas da je veoma važno to što je srpska kinematografija filmom "Dara iz Jasenovca" progovorila o stradanju srpskog naroda u Jasenovcu.

VAŽNO

SASTANAK VUČIĆA I PATRIJARHA: Naš je posao da gledamo da izbegnemo sukobe (VIDEO)

NAĐENO JOŠ JEDNO TELO: Jeziv prizor na Vračaru

KORONA PRESEK! Novi skok obolelih!

- Ne ulazeći u artističke argumente i kriterijume, mislim da je veoma važno što je prvi put srpska kinematografija progovirila filmskim šapatom o nečem što je bilo prekriveno maglom zaborava ili se tendeciozno decenijama skrivalo - rekao je Porfirije iznoseći utiske o filmu "Dara iz Jasenovca".

Ističe da je iznad svake politike i hladne faktografije imao "suzne molitve i pogled u nebo" pred najvećim sprskim stratištem.

PROČITAJTE JOŠ

STRAVIČNA NESREĆA KOD UŽICA: Očekuje se ekipa vatrogasaca, telo žene ostalo u smrskanom automobilu

KANCELARKA PROTIV TRETMANA: Angela Merkel o vakcinaciji u Nemačkoj

U Loznici pronađeno 405 litara nafte: Muškarac osumnjičen za nedozvoljeno skladištenje robe

- Veoma je važno da se nekako izađe iz zaborava, a u isto vreme da ne bude povod za zlopamćenje, nego da svako zaviri u svoje srce i koliko god je moguće zavapi ka Gospodu, da nigde i ni nakom mestu se ništa slično ne dogodi - istakao je Porfirije.

Dodaje da Jasenovac nije prostor, kako je rekao, matematike i sabiranja i oduzimanja, već prostor gde SPC pokušava skromno, ali dostajanstveno, da organizuje mesto za molitvu.

- Tamo postoji manastii, koji je organizovao vladika Jovan, gde monahinje neprestano upućuju molitve Bogu za dobro čitavom svetu i za sve ljude - naglasio je poglavar SPC.

OVO MORATE ZNATI

NISTE ZNALI? Ovo je crni horoskop

OVO MORATE ZNATI Evo kada je pravo vreme da izgovorite "VOLIM TE"

NOVI HIT MEĐU BOGATAŠIMA Plutajuća vila kao tropsko ostrvo (VIDEO)

Takođe, kaže da je video da je taj film izazvao i mnoštvo napada, ali da je svakako važno što prvi put naša kinematografija "filmskim špatom" govori o toj temi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar