30°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Nemanja Mutić

Izvor: Tanjug

Razgovori o filmu u okviru Venecijanskog filmskog festivala

 Serija virtuelnih razgovora u kojima će učestvovati neki od najuticajnijih umetnika savremene kinematografije - Bong Džun Ho, Tim Rot, Suzan Sarandon, Marisa Tomei, Paolo Virzi i Robin Rajt - biće održana od 1. do 6. septembra u sklopu 78. Venecijanskog filmskog festivala, koji će trajati do 11. septembra, saopštili su danas organizatori.

VAŽNO: 

BURNO U CRNOJ GORI! Mandić u ĆIRILICI: Kampanja je poprimila dramatičnu notu, a Milo Đukanović ne želi da preuzme odgovornost!

SAZNAJTE PRVI U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Da li će se održati ustoličenje mitropolita Joanikija? Zašto je Crna Gora podeljena zemlja? Kako se u Srbiji postupa sa kršiocima zakona?

VELIKO PRIZNANJE: Ulica u Paraliji dobija ime Dragana Markovića Palme (GALERIJA)

Kako je navedeno, cilj razgovora je da publika kroz otkrivanje uloge reditelja, glumaca, snimatelja i drugih saradnika u filmskoj industriji, sazna kako priče velikih stvaralaca mogu stvoriti uticaj koji se proteže izvan samog filma.

Tim povodom će ovi filmski stvaraoci "podeliti svoja razmišljanja o tome kako sjajna kinematografija može pokrenuti različite perspektive, bezbroj emocija i uticati na naše živote od trenutka kada film počne".

"Film pruža širok uvid u svet. Svaki kvalitetan film može nas naučiti nečemu, osvestiti velike promene koje se dešavaju u savremenom društvu, uticati na naše predrasude i naša saznanja... Nijedna umetnička forma ne može nas istovremeno zabaviti i zadiviti više od filma, pomažucći nam da podignemo svoju svest kao pojedinci i građani sveta", izjavio je umetnički direktor Venecijanskog filmskog festivala Alberto Barbera.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar