14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Film Toma

Izvor: Tanjug

Radomir Nikolić o filmu "Toma": Svet nije imao deset godina ovako dobar film

Golden Rose ad

 Glumac Radomir Nikolić koji je govorio o tome kako je bilo raditi na filmu "Toma" i sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem, kako je ušao u lik glumca Zorana Radmilovića i da li ga je neka scena rasplakala.

PROČITAJTE JOŠ: BRITANSKI MEDIJI PIŠU: Zašto su Srbi slabi na pokojnog glumca iz Mućki?

"Mogu da kažem da svet nije imao deset ili više godina ovako dobar film. Pratim filmsku industriju i dugo mi se nije desilo da me neki film tako razbije, baš kao jak vetar neki stari prozor", ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, portret pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991) je najbolje Bjelogrlićevo rediteljsko ostvarenje, i "naš najbolji film od Tomine smrti i raspada Jugoslavije".

"Ovaj film je umetnost zbog toga što je mene promenio profesionalno i privatno. Ne osećam se isto posle pogledanog filma", naglasio je Nikolić.

VAŽNO: DODELJENE "EMI" NAGRADE: Netfliks odneo čak 10 NAGRADA

Za ulogu glumca Radmilovića (1933-1985) kao boema, Nikolić je morao da razgovara sa ljudima koji su ga poznavali, "kakav je bio kad izađe iz pozorišta, na putovanjima, kada ga privedu u policiju, namerno samo da bi slušali njegove šale i događaje". Uz to je propušio i pustio velike brkove.

Nikolić je istakao da je Bjelogrlić "vrhunski glumac i reditelj", i da među njegove vrline spadaju "fantastičan kasting" za "Tomu", i to što "voli glumce, zna šta hoće i ima fantastičnu ekipu oko sebe".

PROČITAJTE JOŠ: Objavljen tizer video za film "OLUJA"!

Upitan da li ga je neka scena posebno emotivno dirnula, Nikolić je rekao da se, između ostalog, rasplakao u trenutku kada Toma (Milan Marić) kaže svojoj supruzi da razbije čašu, gde je Paulina Manov jednim glumačkim postupkom "pokazala ceo život jedne žene".

Nikolić je od Zdravkovićevih pesama kao omiljenu izdvojio "Tužno leto" posto ga seća na služenje vojske, kada je ju je "60, 70 puta" svirao kao gitarista vojnog orkestra na proslavi Nove godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad