Izvor: tanjug
03.01.2022 u 15:32
0

VELIKO SRCE KIANU RIVSA! Za borbu protiv leukemije donirao je 70 odsto prihoda od „Matriksa“

Holivudski glumac Kijanu Rivs (57) donirao je 70 odsto svoje zarade od prvog dela „Matriksa“ za istraživanja u borbi protiv leukemije, nakon što se njegova mlađa sestra borila sa ovom bolešću 10 godina.

Glumac, koji je unapred platio 10 miliona dolara, i zaradio ukupno 35 miliona dolara od prvog dela 1999. godine, bio je motivisan da pomogne u borbi protiv leukemije jer je njegova sestra Kim (55) imala bolest krvi. 

Kijanu je bio glavni sestrin staratelj tokom njene borbe i pomogao joj u oporavku, nakon što se borila 10 godina sa kancerom, pre nego što je ušla u remisiju.

Zbog njegove privrženosti sestri, prodao je svoju kuću i preselio se blizu nje, zbog čega su nastavci Matriksa kasnili, a prema izveštajima, potrošio je pet miliona dolara za njeno lečenje i oporavak.

-Ona je uvek bila tu za mene, znate, ja ću uvek biti tu za nju- kazao je Rivs.

Glumac je dao deo svoje zarade od „Matriksa“ 2 i 3 filmskom osoblju, a u oktobru je četvorici filmskih kaskadera na snimanju četvrtog nastavka filma „Džon Vik“ dao satove vredne 9.150 dolara.

Kijanu je veliki borac protiv kancera, pa je i 2020. godine donirao novac u dobrotvorne svrhe tako što je svoj 15-minutni virutelni „dejt“ preko aplikacije Zoom stavio na aukciju i sredstva je dao za pomoć organizaciji za decu obolelu od kancera, „Kemp rajnbou gold“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter