3°C

Beograd

Photo: tanjug/dimitrije goll

Izvor: TANJUG

Komemoracija Branku Cvejiću 7. oktobra u JDP-u

 Komemoracija Branku Cvejiću, u dogovoru sa porodicom, biće održana u petak, 7. oktobra u 12.00 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, saopštili su iz JDP-a.

Glumac Branko Cvejić preminuo je 26. jula u 75. godini, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište, čiji je bio dugogodišnji član i bivši direktor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Branko Cvejić, likom i delom, ostavlja za sobom svetao trag i trajan doprinos ne samo srpskoj kulturi, umetnosti i društvu, a u svom teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, ostaće zapamćen kao jedna od najznačajnijih ličnosti u bogatoj istoriji te kuće- navodi se u saopštenju.

Cvejić je rođen u Beogradu 25. avgusta 1946. godine. Petu beogradsku gimnaziju završio je 1965, a iste godine upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Zajedno sa celom novom generacijom glumaca na poziv Bojana Stupice postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u maju 1967.

U matičnoj kući odigrao je više od pedeset uloga, a najviše je sarađivao sa rediteljem Dejanom Mijačem, kao glumac, a kasnije i kao producent brojnih predstava.

Gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru - pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao.

Igrao je u više od 40 celovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama.

Bio je direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2002. do kraja 2011.

Kao pomoćnik direktora bio je angažovan u periodu 1986. do 1999. i imenovan za operativnog direktora s odgovornošću za poslove izgradnje nove zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta 2000. godine.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar