13°C

Beograd

"PISMO=GLAVA": Međunarodni beogradski sajam knjiga od 20-27. oktobra!

Pod sloganom „Pismo = glava“ Međunarodni beogradski sajam knjiga počinje 20. I trajaće do 27. oktobra. U halama Beogradskog sajma, predstaviće se pet stotina direktnih izlagača, od kojih njih šesdeset dolazi iz inostranstva, a zemlja počasni gost sajma je Egipat.

Ovogodišnji sajam knjiga je posvećen jubilejima Miloša Crnjanskog, Danila Kiša i Milorada Pavića, a otvoriće ga srpski pisac Milovan Vitezović .

Tokom osam dana posetioci će moći da sagledaju aktuelnu domaću izdavačku produkciju i da po najpovoljnijim cenama obogate svoje zbirke najnovijim naslovima. Duško Kovačević, novoizabrani predsednik Odbora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, prisetio se prvog dolaska na Sajam knjiga, kada je u Beograd došao kao učenik osnovne škole u Šapcu.

- Nadam se da će i ove godine autobusi iz čitave Srbije dovesti na Sajam knjiga decu, koja su sve više vezana uređaje koji ih dekoncentrišu, a ne bih hteo da kažem težu reč - raspamećuju. Sajam knjiga je jedna od retkih odbrana ne samo knjige, već i radosti čitanja - naveo je Dušan Kovačević.

Tradicionalni „Školski dan” ove godine biće organizovan u četvrtak, 24. oktobra, uz poseban program u sali „Dobrica Erić”. Tokom sajamskih dana biće organizovano desetine tribina posvećenih temama koje su u neposrednoj vezi sa izazovima aktuelnog trenutka domaće izdavačke produkcije.

Pojedinačna ulaznica koštaće 250 dinara, a tokom Školskog dana kao i svih odtalih dana trajanja Sajma knjiga, cena kolektivne ulaznice je 150 dinara. Cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ Al Jazeera/ Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar