4°C

Beograd

Photo: HAPPY BSC

Izvor: RTHN.CO

HERCEG NOVI: PUNOLETSTVO KNJIŽARE "SO" ČUVENOG KNJIŽEVNIKA NIKOLE MALOVIĆA (FOTO)

Knjižara „So”, koja od 2004. godine posluje na glavnom trgu podno Sat kule, proslavila je 18. rođendan.

Svečanost je upriličena u okviru tradicionalne manifestacije „Dani Knjižare So“, koja se ove godine odvija u znaku 124 godine hercegnovskog knjižarstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RADA MANOJLOVIĆ PALA SA BINE! Hitna pomoć odmah reagovala

Vlasnik knjižare, profesor srpskog jezika i nagrađivani književnik Nikola Malović podsjetio je na počak rada i književna izdanja koja potpisuje knjižara „So”, a zajedno sa publicistom Nebojšom Rašom predstavio je i knjigu „Herceg Novi“ Toma K. Popovića.

Tokom 18 godina knjižara je izrasla u knjižarsku, ali i izdavačku kuću, s ponosom je za RTHN kazao Malović.

– Rekao bih da smo dostojni nasljednici knjižarstva Jova Sekulovića, jer imamo dozvolu nasljednika i rodbine Sekolovića da javno baštinimo tu tradiciju, koju Herceg Novi njeguje od 1898. godine, jer knjižarstvo u ovom gradu tri godine je starije od knjižarstva Gece Kona u Beogradu – priča Malović.

Od 2008. godine, knjižara „So” potpisuje izdanja nekih kapitalnih foto monografija među kojima su Istorije bokeljskog pomorstva Predraga V. Kovačevića, Vita Kotoranina, Nemara Dečanina, Rista Kovijanića, bokeljskog izdanja „Gorskog vijenca”, „Bokeškog humora”, „Uspomene iz Boke vladike Nikolaja”, uz „Herceg Novi” Toma Krstova Popovića, koja je sinoć i promovisana.

– Knjižara „So” je za 18 godina postala pisana Alibabina pećina, sastavljena od veličanstvenih naslova. Knjižara smo koja je formatirana na način da akcenat stavlja na pravu, odnosno lijepu književnost i na morske, bokeške i pomorske teme. Rekao bih da smo danas prepoznatljivi po tome, budući da glavni grad Boke, Kotor, nema klasičnu knjižaru – navodi Malović.

U okviru programa „Dana knjižare So” večeras će biti promovisana „Bokeška bojanka – Herceg Novi”. Na promociji će govoriti Vitka Vujnović, hronolog novske kulturne scene i Nikola Malović, urednik i izdavač. Početak je zakazan za 21 sat.

  *Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

 

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar