23°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: happyBSC

ŠOK! ZATVOREN NAJSTARI NOĆNI KLUB Pokušali smo, ali nam je bitno zdravlje gostiju

U nizu svakodnevnih zatvaranja ugostiteljskih objekata zbog posledica pandemije koronavirusa našao se i svetski poznati noćni klub u Londonu koji je zauvek zatvorio svoja vrata.

"Kafe de Paris" prethodno je radio gotovo stotinu godina u londonskom Vest Endu, što ga je činilo jednim od najstarijih klubova u Evropi. Tokom svog 96 godina delovanja, ugošćavao je zvezde kao Džidi Garland, Davida Bovi ili Grajce Keli.

Klub je prvi put zatvorio svoja vrata u martu ove godine, ali je obećao da će gostima ponovo biti dostupan na kraju pandemije. Međutim, kako se kraj ne nazire i nakon najave da se London suočava s novim restriktivnih ograničenjima zbog širenja mutiranog soja koronavirusa, vlasnici "Kafe de Paris" zatvorili su objekat. Kako su kazali, razorni učinak pandemije učinio je svoje.

- Teška srca potvrđujemo da ćemo zauvek zatvoriti vrata svog voljenog "Kafe de Paris". Pokušali smo se izboriti, ali na kraju je bilo previše. Dali smo sve od sebe da pružimo podršku osoblju i poštujemo svačije zdravlje i sigurnost, ali na kraju smo, kao i mnogi drugi ugostiteljski objekti, stigli do kraja puta - napisali su vlasnici na Tviteru.

Pored toga, matična kompanija ovog kluba, Maxwell’s Restaurant Group, početkom ovog meseca najavila je da je primorana da otpusti gotovo 400 radnika. Ovo nije prvi put da se "Kafe de Paris" suočava s poteškoćama. Davne 1941. godine klub je bio teško bombardovan tokom Drugog svetskog rata, da bi se ponovo otvorio sedam godina kasnije. Ipak, sada se ne nazire ponovno otvorenje.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar