25°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen/upoznajrocknroll

Izvor: HAPPY BSC/Viktorija Samardžić

NJEGOV RITAM SE ORI U CARSTVU NEBESKOM: POVELJA U ČAST VELIKOG DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA SEDAM MESECI OD SMRTI

Tog tužnog 15.marta napustila nas je najveća bubnjarska legenda.

PROČITAJTE JOŠ: GLUMAC VELIKOG SRCA: Pomogao slepoj devojčici u Hrvatskoj 

Dragoljub Đuričić, bio je pravi primer čoveka, zvezde koja je imala ogromno srce. Vedrina, pozitivnost, upornost, volja, čelična snaga i energija obasjavali su Đuričića.   

Ovako je ocenjivao muzičku scenu:

- Pa, danas se podilazi publici, jer je neko mlade muzičare naučio krivo da treba da zarade i da će samo zaraditi ako publici podiđu, a ne shvataju da publika ne voli da joj podilaziš već želi da je pobediš…!!!! To je kao u ljubavi, podilaziš djevojci i neminovan sledeći korak je da ćeš izgubiti ličnost, a kada izgubite ličnost onda djevojka nema šta da voli i vi se čudite zašto vas je ostavila- izjavio je jednom. 

Bubnjar koji u jednoj sekundi palicama udari nebrojeno puta. Prva muzika koju je čuo bile su kapi kiše i zauvijanje u katunskoj nahiji. Bio je po svemu poseban, a najviše po svom ritmu. Govorio je često da srce mora da kuca upravo u tom ritmu, jer bez njega život staje. Kao što je nažalost njegov stao pre tačno sedam meseci.

POVELJA U ČAST VELIKOG DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA

Pre nekoliko dana u njegovom rodnom gradu Herceg Novom, devetočlani žiri za dodelu Oktobarske nagrade i Povelje grada doneo je odluku o dodeli 3 Oktobarske nagrade i jedne Povelje grada. Upravo ta povelja grada biće posthumno dodeljena Dragoljubu Đuričiću.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar