26°C

Beograd

Photo: Youtube/printscreen/Stefan Milenkovich.JPG

Izvor: Tanjug

NOVOGODIŠNJI KONCERT: Čuveni violinista Stefan Milenković posle dve decenije ponovo u Zrenjaninu

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu Zrenjaninske filharmonije učestvovaće i violinista Stefan Milenković, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Zrenjaninu.

Milenković je izrazio zadovoljstvo što ce biti u prilici da pred zrenjaninskom publikom nastupi posle dvadesetak godina i dodao da je divno svirati sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku koja mnogo zna, saopšteno je iz Gradske uprave Zrenjanin.

- Znam da je i tada, i umeduvremenu, zrenjaninska publika zaista posebna, da poznaje i voli muziku, da dolazi na koncerte i da uživa u raznim žanrovima muzike i to je uvek lepo i daje posebnu odgovornost za bilo kog muzicara iz bilo kog žanra da da svoj maksimum - rekao je Milenković.

Milenković je naglasio da će novogodišnji program koji vodi dirigent Mikica Jeftić biti raznovrstan.

- Sviraće se popularna dela u kojima je protagonista violina i gde je orkestar "vatreni saradnik" i "vatrena podrška". To je program u kome muzicari, posebno violinisti, uživaju jer imaju priliku da pokažu svoj maksimum kroz veoma atraktivna i virtuozna dela. Bice tu i prigodan novogodišnji program koji svira samo orkestar, kao jedan ram koji uokviruje sve to - istakao je Milenković.

Pored Milenkovica govorili i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, programski direktor Kulturnog centra Zrenjanin Vladimir Ðurici, direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

Salapura je izrazio zadovoljstvo što Zrenjanin ima filharmoniju i što ima šta da ponudi publici u gradu koja zna da prepozna virtuoze u muzici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar