Izvor: Happy BSC
11.02.2022 u 09:12
0

Kako je nastao prvi album Bitlsa koji ih je vinuo u zvezde (VIDEO)

Na današnji dan 1963. godine Bitlsi (The Beatles) su započeli snimanje svojeg prvog albuma pod nazivom „Please, Please Me“.

Deset od četrnaest pesama sa albuma snimljeno je u samo jednom danu – 11. februara 1963. godine, a četiri preostale  snimljene su 1962. godine. Za album je odabran nešto kasniji snimak pesme „Love Me Do“ u odnosu na prethodno objavljenu. Ova verzija će se takođe pojaviti na sledećem EP-u, a kasnije i na američkom singlu broj 1 1964. godine. 

Tokom zime i proleća 1963. godine, Bitlsi su nastavili svoj uspon do slave u Engleskoj producirajući živahne snimke originalnih melodija, kao i svirajući klasični američki rokenrol na raznim radio programima.

U ovim mesecima, fascinacija Bitlsima, na početku ograničena na mlade britanske ljubitelje popularne muzike, a onda su svi poludeli za njihovom muzikom što je nateralo britanske novine da smisle novu reč za ovaj fenomen: Bitlmanija.

Početkom 1964. godine, nakon podjednako burnih nastupa na američkoj televiziji, isti fenomen je izbio u Sjedinjenim Američkim Državama i izazvao takozvanu britansku invaziju Bitlsa iz Ujedinjenog Kraljevstva.

„Please Please Me“ nije dobio zvanično američko izdanje sve do 1987. godine, ali „Introducing The Beatles“ objavljen početkom 1964. godine i „The Earli Beatles“ koje je izdao Capitol Records sledeće godine kasnije su sadržale mnoge pesme iz britanskog izdanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter