°C

Beograd

IMPERIJA SE NASTAVLJA: Evo koliko će Facebook zarađivati od nove diigitalne valute!

Facebook očekuje ozbiljnu zaradu od svoje nove valute.

Facebokova nova platforma za kripto valutu bi društvenoj mreži moga da pruži novi kanal zarade istorijskih proporcija kada postane aktivna 2020. godine.

Kompanija Marka Zakerberga predstavila je svoju novu kripto valutu nazvanu Libra, a rani izveštaju ukazuju na to da će novi digitalni coin dozvoliti Facebookovoj bazi od 2 milijarde korisnika da prebacuju novac i kupuju stvari bez ikakvih naknada.

Ova valuta mogla bi da cveta na tržištima u razvoju tako što će pružiti stabilniju alternativu za slanje novca unutar zemalja sa nestabilnim valutama i vladama, sudeći po kompaniji RBC Capital markets.

Njeni eksperti očekuju da Libra bude korišćena za isplate između ljudi, tradicionalni e-commerce i plaćanja aplikacija ili gejming servisa na platformama koje su u vlasništvu Facebooka.

Kompanija je takođe postavila target za Facebook deonice od 250 dolara, što je više od trenutnog stanja od 187 dolara.

Društvena mreža je već ostvarila partnerstvo sa velikim kompanijama, uključujući tu imena kao što su VIsa i PayPa, koje su već investirale u njenu kripto valutu i koje će nadgledati njeno korišćenje.

Kripto valuta će biti vezana za nekoliko tradicionalnih fiat valuta kako bi se Libra zaštitila od naglih potresa koji su pogodili druge vodeće digitalne valute kao što je bitcoin.

A usled brojnih problema koje Facebook ima kada su u pitanju curenja i zloupotreba lični hpodataka njegovih korisnika, digitalna valuta bi mogla da mu obezbedi i do 19 milijardi dolara prihoda do 2021. godine, tvrdi Ros Sandler, analitičar poslovne kuće Barclays.

Telegraf
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar