1°C

Beograd

POGODNOSTI NOVOG AUDIJA: Najmanji "kros" model, debitovao u 2019. godini!

Audi je objavio nove fotografije i tehničke detalje svog najmanjeg "kros" modela koji je debitovao krajem jula.

Baziran na Sportback varijanti, Audi A1 Citycarver ima dužinu od 4,04 m i za 35 mm dodatno podignutu karoseriju. U odnosu na standardnu verziju dolazi sa većim točkovima u rasponu 16-18 inča koji dodaju još nekoliko milimetara na visinu.

Dizajn spoljašnjosti uključuje tradicionalne terenske detalje kao što su zaštitne obloge na donjim delovima vozila, redizajnirani lukovi točkova i istaknuti pragovi u crnoj boji, dok prednja maska šalje snažne "Q" vibracije.

Što se tiče unutrašnjosti, Audi je sjajno ukomponovao kabinu standardnog A1 sa dodatnim detaljima na ventilacionim izduvima, centralnoj konzoli i ručkama vrata.

Bazični model za pogon koristi 1.0-litarski trocilindarski benzinski motor koji proizvodi 116 KS i 200 Nm. Agregat je uparen sa 6-brzinskim manuelnim ili 7-stepenim automatskim menjačem, a automobil 0-100 km/h ubrzava za 9,9 s, pre nego što dostigne maksimalnih 198 km/h.

Kupci koji požele snažniju verziju mogu da naruče model sa 1.5-litarskim TFSI četvorocilindrašem koji isporučuje 150 KS i 250 Nm, a ponuda menjača je ista kao kod osnove verzije.

Iz mesta do stotke ovaj A1 Citycarver stiže za 8,2 s, a maksimalna brzina je 219 km/h.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva/ en.weelshege.org

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar