Izvor: Tanjug
31.05.2020 u 18:22
0

LANSIRANI IZ FLORIDE, PRISTIGLI NA DESTINACIJU! Astonauti NASE na svemirskoj stanici!

Svemirska letilica „Dragon“ američke kompanije „Spejs eks“, u kojoj se nalaze astronauti Nase Robert Benken i Daglas Harli, pristala je danas na Međunarodnu svemirsku stanicu, manje od 19 sati nakon što je lansirana iz Floride.

To je prva američka svemirska kapsula koja je sletela na Međunarodnu svemirsku stanicu, zajedno sa članovima posade, od 2011. godine, prenose mediji.

OBAVEZNO PROČITAJTE

FIZIČKI OKRŠAJ NA SRED ULICE: Napadnut SERGEJ TRIFUNOVIĆ!

KOBNA VOŽNJA KOŠTALA GA JE ŽIVOTA: Danas je sahranjen Stefan Petrović

SINIŠA MALI: Radujem se momentu kad će svakom građaninu biti isplaćeno 100 evra!

ITALIJANI ĆE MOĆI U GRČKU NA MORE, ALI…

Raketa „Falkon 9“ lansirana je juče u 15.22 po lokalnom vremenu.

Ovo je prvi put da su Amerikanci u orbitu lansirani uz pomoć komercijalne svemirske letelice, koja je u vlasništvu privatne kompanije, koja njome i upravlja, a ne Nasa.

Benken i Harli trebalo je da ka Međunarodnoj svemirskoj stanici polete u sredu, ali je lansiranje otkazano 17 minuta pre početka zbog nevremena.

Poslednji put je sa Floride lansiran spejs šatl sa astronautima Nase u julu 2011. Pilot te misije bio je Harli.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter