Izvor: HappyBSC
27.07.2020 u 13:20
0

PUTINOV UBICA DRONOVA Robot koji brani rusko nebo (FOTO)

Samohodni protivvazdušni artiljerijski sistem „Derivacija PVO“ biće robotizovan i postaće lovac na druge leteće robote.

Protivvazdušno samohodno vozilo zasnovano na borbenom vozilu pešadije BMP-3 predstavlja najnoviji sistem protivvazdušne odbrane ruske vojske i prvi put je javno predstavljeno na Paradi pobede 24. juna. Modul na daljinsko upravljanje sa automatskim topom kalibra 57 milimetara smešten je na visoko pokretnoj guseničnoj šasiji BMP-3. Optičko-elektronski sistem navođenja radi u pasivnom režimu i nedostižan je za rakete vođene radarskim zračenjem.

Brzina ispaljivanja topa dostiže 120 metaka u minuti, a selektivno napajanje i mogućnost upotrebe četiri vrste municije čine „Derivaciju“ efikasnim i, što je najvažnije, jeftinim sredstvom za borbu protiv bespilotnih letelica.

– Ministarstvo odbrane Rusije razmatra mogućnost robotizacije gotovo svih glavnih borbenih vozila: tenkova, borbenih vozila pešadije, samohodnih artiljerijskih sistema – izjavio je za američki časopis „Forbs“ stručnjak za ruske bespilotne sisteme Semjuel Bendet.

To znači da su opremljeni najsavremenijim kompjuterizovanim sistemom za kontrolu, vezu i izviđanje, koji omogućava da se upotrebljavaju i u robotizovanoj verziji i u verziji sa posadom. Izrada bespilotnih sistema za borbu protiv bespilotnih letelica jedan je od strateških pravaca razvoja vojne tehnike, jer mogućnosti dronova neprestano rastu i čovek nije uvek u stanju da brzo odreaguje na njihov napad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter