Izvor: Tanjug
22.02.2021 u 12:04
0

DELE SE NAGRADE: Otvoren konkurs za srpske intelektualce

Povodom obeležavanja 100. godišnjice Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, ova institucija otvorila je konkurs za takmičenje za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za 2020. godinu u četiri kategorije takmičenja, saopštili su iz Zavoda.

SAZNAJTE JOŠ:

Građanima od danas dostupne sve ČETIRI vakcine!

JAKE EMOCIJE: Film „Dara iz Jasenovca“ rasplakao i političare!

Teška noć u Beogradu: Žena skočila sa četvrtog sprata!

U Srbiju STIGLO još 50.000 doza vakcine Sputnjik V!

Ovo takmičenje, koje se organizuje sa ciljem promovisanja kreativnosti i značaja zaštite intelektualne svojine za razvoj savremene ekonomije i društva, održava se pod pokroviteljstvom WIPO-a u kategorijama pronalazača ili grupe pronalazača za patent, pravnih lica za registrovan industrijski dizajn, autora za monografsko delo ili studijsku izložbu u oblasti društveno humanističkih nauka i učenika ili grupe učenika srednje škole za pronalazak (WIPO Sćoolćildren“s Trophy).

Prijave za konkurs moguće je slati najkasnije do 29. marta 2021. godine, a detaljan opis kriterijuma, formulari i pravila slanja nalaze se na sajtu Zavoda za intelektualnu svojinu.

Ove prestižne nagrade će biti dodeljene 26. aprila 2021. godine, na dan koji je WIPO ustanovila kao Svetski dan intelektualne svojine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter