16°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: telegraf

BITKOIN dobio JAKU konkurenciju! Gde je pametno uložiti?

Bitkoin se udvostručio, a eter učetvorostručio ove godine.

Dani kada je bitkoin bio jedina i prava opcija za investitore koji žele da uđu u kriptovalute odavno su prošli.

PROČITAJTE JOŠ

DR ĐERLEK U "POSLE RUČKA" O IMUNIZACIJI SRBIJE: Od vakcine niko nije preminuo!

JERUSALIM NAPADNUT! Ispaljene rakete, evakuisan parlament

NE PROPUSTITE! Večeras u "Ćirilici" GORUĆE teme (21 čas, HAPPY TV)

Eter, druga po veličini kripto valuta, oborio je rekord jer interesovanje za tzv. alt novčiće nastavlja da raste. Dogecoin, sada vredi skoro 90 milijardi dolara.

Ukupno ima više od 7.000 novčića koje CoinGecko trenutno prati, i ima niz zbunjujućih imena. Šta odabrati?

Za većinu ljudi ima smisla samo započeti sa prva dva: Bitcoin i Ether. Bilo koji od njih bila bi relativno dobra investicija 2021. godine. Bitcoin se približno udvostručio, a Eter učetvorostručio.

Šta se dešava s eterom?

Ethereum je zabeležio eksplozivan rast u nezamenjivim tokenima, najnovijoj pomami u digitalnoj umetnosti. Funkcioniše kao platforma na kojoj programeri mogu da grade aplikacije. Etereum je, zapravo, naziv mreže ili osnovne blokčejn tehnologije, dok je eter digitalna valuta koja se koristi za pokretanje platforme.

- Eter je blokčejn platforma koja funkcioniše poput Epl prodavnice ili prodavnice za Android aplikacije -rekao je Pat LaVeća. izvršni direktor američke platforme za trgovanje digitalnim hartijama od vrednosti. „Bitkoin je roba poput zlata ili zaliha vrednosti", navodi on. 

Za razliku od Bitcoin-a, gde su mnoge od njegovih osnovnih karakteristika poput limitiranog broja, Ethereum platforma se razvija. Trenutno prolazi kroz nadogradnje koje bi trebalo da poboljšaju mrežu. To bi moglo da poveća cenu nudeći veću privlačnost, a istovremeno stavljajući više ograničenja na broj etera koji su dostupni.

- Investitori Ethereum često vide kao investiciju rasta, kladeći se na kontinuirani razvoj decentralizovanog ekosistema izgrađenog na Ethereumu - rekao je Fil Bonelo, direktor istraživanja u kompaniji koja nadgleda razvoj obe kripto valute.

Ono što se primarno vezuje za sve popularniju kriptovalutu jesu tzv. "pametni ugovori", oni koji se izvršavaju automatski, uz pomoć koda. Etereum posebno ima pristalice u tzv. decentralizovanim finansijskim aplikacijama, odnosno aplikacijama DeFi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar