28°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti magazin

NOVO! Aplikacija koja vas opominje kada preterate sa MASTIMA I ŠEĆERIMA!

Prekomerni unos zasićenih masti i dodatog šećera vodeći su uzrok prevremene smrtnosti među odraslima u SAD, i smatraju se uzrokom gotovo 700.000 smrtnih slučajeva svake godine.

Nutricionistička istraživanja usmerena na poboljšanje zdravlja često predstavljaju izazov zbog ograničenja u tačnom praćenju unosa hrane učesnika.

VESTI DANA

MRAK USRED BELA DANA: Haos od vremena u prestonici, a očekuje se i grad, zna se i do kada će biti obilnih padavina!

VUČIĆ OŠTRO O PREDLOGU ZA PROMENE U REGIONU: Jednom može promena granica, sutra ne može

KRVAVOM SUKOBU NEMA KRAJA! Hamas najavio masovno bombardovanje izraelskih gradova

ZVEZDA NAPADA SVETSKI REKORD! To niko nikada nije uradio: Protiv Metalca za istoriju

NAJNOVIJE CIFRE O KORONI U SRBIJI: Virusom zaraženo još 575 građana, preminulo 15 pacijenata

Nova studija koju vodi Univerzitet u Arizoni iz oblasti zdravstvenih nauka ima za cilj da razvije novu mobilnu aplikaciju za procenu ishrane koju će istraživači koristiti i koja će učesnicima studije pomoći da tačnije prate unos zasićenih masti i dodatka šećera.

Postojeće aplikacije nisu pouzdane.

Tradicionalno, procene unosa zasićenih masti i dodanih šećera mere se u istraživačkim studijama pomoću upitnika za učestalost hrane ili 24-časovnih opoziva dijete.

Problem je što su ove metode skupe za istraživače, a i nepouzdane s obzirom na pristrasnost i pogrešno izveštavanje učesnika studija.

Istraživači kažu da postojeće potrošačke aplikacije za praćenje hrane, iako popularne, ne vode do baza podataka o hranljivim sastojcima. To ih čini ograničenim u mogućnosti da se koriste u istraživačkim studijama.

PROČITAJTE JOŠ

HOROR! Zvicer JEO ćevape od mesa žrtava Belivukovog klana

BOGAT ULOV CARINIKA: Zaplenjena roba vredna 100.000 evra

"DAJTE MI JEDAN LOKAL I VIŠE NEĆETE IMATI PROBLEM": Ispovest PRETUČENOG Dragana (44) iz Bora! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

DAN VELIKE SVETITELJKE: Prema verovanjima žene OBAVEZNO treba da urade jednu stvar

Aplikacija će podstaći učesnike da više puta dnevno prijave svoj nedavni unos sa liste najčešće konzumirane hrane i pića koja doprinose najvećim količinama zasićenih masti ili dodatog šećera u američkoj ishrani. Dobijeni podaci pružiće istraživačima tačniju sliku o potrošnji hrane, omogućavajući im da daju bolje preporuke za poboljšanje zdravlja i dobrobiti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar