31°C

Beograd

Photo: pixabay/Firmbee

Izvor: Novosti Magazin

VODIČ za ponašanje na DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ne radite ove uobičajene greške!

Stručnjaci za bonton su objavili kako bi trebalo da se ponašamo ukoliko imamo otvorene profile, a stalo nam je ostavimo dobar utisak o sebi.

Ništa više nije isto otkako smo postali taoci društvenih mreža, jer se većinska komunikacija preselila na "Fejsbuk", "Instagram", "Tviter" i ostale slične profile. Zbog toga bi trebalo da obratimo pažnju na to kako se ponašamo u ovoj vrsti samopredstavljanja, jer sve se vidi i sve se prati.

NE PROPUSTITE

VUČIĆ O ĐOKOVIĆEVOJ POBEDI: HVALA TI, NOLE, ZA SVE ŠTO SI UČINIO ZA SRBIJU!

SVAKA ČAST, MAJSTORE! Novak osvojio 19. grend slem!

VUČIĆ ODAJE POČAS STRADALIMA: Predsednik sutra polaže venac na Spomenik junacima sa Košara

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji!

NAJTRAŽENIJI SRBI EKSKLUZIVNO NA HAPPY TV: Imamo dokaza da je Haški tribunal antisrpski i veštački sud!

Fotografija nas otkriva

Profilna slika je prvo što će vaši prijatelji na društvenim mrežama videti kod vas, pa obratite pažnju da bude adekvatna. Preporuka je da se izbegavaju fotografije u kupaćem kostimu ili intimne, sa partnerom, usred poljupca...

Poslodavci proveravaju

Mnogi poslodavci u razgovoru za posao prvo će otići na "Fejsbuk" da provere svog kandidata i odmah će natrčati na profilnu sliku koja će im mnogo toga reći. Pogrešno je stavljati i one na kojima ne ličimo na sebe.

Slike u kupaćem? Čime se vi bavite?

SAZNAJTE I OVO

SUTRA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Očekuju se ove promene!

DUŽNOST MI JE DA ZAŠTITIM SVAKOGA KO DRUGAČIJE MISLI: Vučić o pretnjama upućenim Tadiću

ZA NJEGA JE TO SMRTNA KAZNA: Sin Ratka Mladića najavio šta će sledeće uraditi za oca - OVO ĆE MORATI da traži!

JECAJI ODZVANJAJU FEKETIĆEM! NOVI DETALJI UTAPANJA DEČAKA: Prolaznici čuli zapomaganje iz vode!

Pažljivo sa statusima

Suzdržite se za početak od iznošenja političkih stavova, jer oni gotovo uvek izazivaju raspravu koju verovatno ne želite.

Ne "davite" prijatelje šta ste jeli, radili...

S druge strane, nemojte ni da "davite" prijatelje svakog dana informacijama šta ste jeli, skuvali, kupili i koliko volite svog partnera. Sve to iritira ljude, a niko nema nameru da izaziva takve emocije. Ne iznosite u javnost ni podatke iz života vaših rođaka, kolega i poznanika.

Oprezan izbor prijatelja

Poziv za virtuelno prijateljstvo bi trebalo da prihvatite isključivo od osoba koje znate ili eventualno za koje od bliskih osoba znate da su u redu, ali nemojte ni da odbijate kolege koje svakodnevno srećete na poslu i u liftu, samo zato što se sa njima ne družite prisnije. Zaštitite vašu intimu i fotografije tako što će uvid u vaše slike i objave imati samo vaši prijatelji.

Umerenost u ćaskanju

Niko ne voli da bude dostupan 24 časa osobama koje nemaju šta da rade u životu, nego druge bombarduju porukama u četu. Mnogi nemaju vremena, ali ni želje da pričaju sa vama u datom momentu, pa nemojte da ih uznemiravate, već sačekajte da ponekad prvi naprave kontakt sa vama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar