15°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen

Izvor: SAMMOBILE

HAKERI VREBAJU! Ako imate ovih 8 Android aplikacija odmah ih brišite!

Nedavno je utvrđeno da ukupno osam Android aplikacija iz Google Play prodavnice sadrži zlonamerni softver Joker. Aplikacije, koje je primetio Quick Heal Security Labs, mogu da prikupljaju i kradu podatke od korisnika Android pametnih telefona i stvaraju razne druge probleme.

VAŽNO

DAČIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Mi imamo rešenje, ali oni to rešenje ne prihvataju!

"KOŠARKA JE TIMSKI NAZADOVALA": Igor Rakočević specijalno za HAPPY BSC o trenutnoj situaciji (INTERVJU/FOTO)

PUTIN: Pozivam NATO da pokaže zdrav razum i izbegnemo RIZIK OD...

DEMOKRATSKI FRONT ODLUČAN: Ili novi premijer, ili novi izbori! Krivokapić NEMA NAŠU PODRŠKU!

OVO NI SAUDIJSKA ARABIJA NE BI URADILA! Evo kakvu zabranu su uveli Japanci za OI!

Srećom, istraživačka firma skrenula je pažnju Google-u, a osam zaraženih aplikacija je navodno uklonjeno iz Play prodavnice. Više nisu dostupne za preuzimanje, ali same aplikacije i dalje predstavljaju pretnju jer ostaju na internetu ali i potencijalno u Vašim telefonima.

Zlonamerni softver Joker može da ukrade korisničke podatke i čak može potajno da prijavi korisnike na skupe plaćene pretplate na koje se nikada nisu prijavili. Zlonamerni softver može da ukrade liste kontakata, informacije o uređaju, poruke i još mnogo toga.

Preporučuje se da ga korisnici Android pametnih telefona - uključujući kupce Galaxy smart telefona - koji su preuzeli ove aplikacije uklone što je pre moguće i izvrše skeniranje virusa pomoću renomiranog antimalverskog alata. Zaražene aplikacije su:

Auxiliary Message

Fast Magic SMS

Free CamScanner

Super Message

Element Scanner

Go Messages

Travel Wallpapers

Super SMS

Po pravilu, vlasnici Android pametnih telefona treba da se drže podalje od nepoznatih aplikacija kojima nedostaje bilo kakva reputacija, posebno ako koriste aplikacije za razmenu poruka, skenere ili pozadine, jer su ove kategorije veoma popularne među hakerima i često se koriste kao paravan za zlonamerne programe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar