Izvor: krilasevera.rs
31.07.2021 u 14:44
0

EPOHALNO: Ukazalo se SVETLO na drugoj strani CRNE RUPE!

Naučnici prvi put videli svetlost na drugoj strani crne rupe. 

Ovakvo otkriće ne samo da deluje teško, već deluje nemoguće, s obzirom na to da crne rupe “jedu” sve što im se približi, uključujući i svetlost.

VAŽNO:

VUČIĆ: Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, zainteresovani smo za unapređenje ekonomske saradnje

KONTRAUDARI PROTIV INCKA: Republika Srpska usvojila zakone kojima se poništava odredba visokog predstavnika u BiH

Samo u „Vikend jutru“: „Cilj je gašenje Republike Srpske i bilo koje srpske zemlje!“

PUŠIĆ: Za optužnicu protiv Belivuka i ostalih pripadnika te kriminalne grupe, prikupljen je OZBILJAN I OBIMAN MATERIJAL

To je ipak bilo moguće zahvaljujući tome što je u najnovijoj studiji koriscćen nesvakidašnji efekat gde svetlo izbija oko crne rupe, tako da naučnici mogu da vide ono što je sa druge strane.

Otkriće se pojavilo nakon što su naučnici ispitali Iks-zrake koje je u svemir izbacila supermasivna crna rupa koja se nalazi u središtu druge galaksije, na oko 800 miliona svetlosnih godina daleko.

Iks-zraci su imali neobičan šablon – posle svetlih, blještećih Iks-zraka pojavili su se manji, a kasniji su imali različite boje.

Iks-zraci su delovali kao da su usmereni sa druge strane crne rupe, primetio je astrofizičar sa univerziteta Stenford u Kaliforniji Den Vilkins.

PROČITAJTE JOŠ:

NIŠTA OD MEDALJE: Novak zbog iscrpljenosti neće nastupiti u miks dublu!

RUMUNIJA DOSLEDNA: Stav prema Kosovu je principijalan i nepromenjen

Ministarka Matić: Svi srpski turisti u Turskoj su zbrinuti

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Upozorenje na visoke temperature, a evo i do kada

S obzirom na to da crne rupe uništavaju svetlost, Vilkins objašnjava da svako svetlo koje uđe u crnu rupu, ne izlazi iz nje, tako da ne bi trebalo da vidimo šta je iza crne rupe.

Indipendent, međutim, navodi da je ovo drugačija, manje poznata karakteristika crnih rupa, koja je pokazala da Iks-zraci mogu da se vide, a Vilkins dodaje: 

-Razlog zbog kojih možemo videti svetlost je zato što crne rupe iskrivljuju prostor, izvrćući magnetna polja oko sebe.

Postojanje svetlosti sa druge strane crne rupe je predviđeno Ajnštanovom teorijom relativiteta, ali se do sada nikad nije desilo i ovo je prvi put da je svetlost viđena iza crne rupe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter