Izvor: Tanjug
07.09.2021 u 19:35
0

NASA: Rover „Prezervans“ pokupio prvi kamen sa Marsa

Najnoviji rover agencije NASA odradio je misiju uspešno, tako što je pokupio jedan kamen sa Marsa, koji će biti donet na Zemlju.

Planirano je da rover pokupi još 40 uzoraka sa Marsa. 

PROČITAJTE JOŠ: STIŽE CRYSTAL GUARD! Spremite se za NOVI NASTAVAK Rainbow Six Siege-a (VIDEO)

Tim koji kontroliše rover „Prezervans“ potvrdio je prošlonedeljno uspešno iskopavanje i uzimanje, nakon što je pregledao uzorak kamena.

NASA je želela da bude sigurna da je uzorak na sigurnom unutar titanijumske cevi, pre nego što je objavila vest.

PROČITAJTE JOŠ: IGRA ILI STRIP? (ILI MOŽDA OBA): Top 3 igre koje izgledaju kao da su NACRTANE 

Tokom prvog pokušaja uzimanja uzorka sa Marsa početkom avgusta, došlo je do neočekivanog raspadanja uzorka, pa su kontrolori iz laboratorije NASA u Pasadeni tražili čvršći kamen prilikom drugog pokušaja.

„Prezervans“ je stigao u februaru na Mars u potrazi za kamenjem koje bi moglo da sadrži uzorke koji dokazuju da je nekada bilo života na toj planeti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter