-3°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

SAOPŠTENJE IZ FEJSBUKA: Sistem nije pao zbog zlonamernih aktivnosti

Kompanija Fejsbuk danas je saopštila da "nema zlonamernih aktivnosti" iza promene konfiguracije koja je na više sati juče oborila sve usluge sa interneta.

Kompanija ranije nije precizirala da li je promena konfiguracije planirana ili je neko namerno ometao njene servere. 

PROČITAJTE JOŠ:  NOBELOVA NAGRADA: Evo ko su ovogodišnji dobitnici

Najpre su pale društvene mreže i servisi za poruke u vlasništvu Fejsbuka - Instagram, Votsap i Fejsbuk mesindžer, a zatim je usledilo prijavljivanje sličnih problema korisnika na Amazonu, TikToku, Snepčetu i drugimn servisima, preneo je ranije portal Blumberg.

Nedugo zatim veliki broj korisnika je prijavio probleme i sa pretraživačem Guglom, a potom su se pojavili problemi i sa multinacionalnim kompanijama internet provajdera T-mobajla, Verajzona i AT&T.

PROČITAJTE JOŠ: SINOĆ SU VAM "PALE" OMILJENE DRUŠTVENE MREŽE?! Zakenberg je zbog toga izgubio VIŠE OD 6 MILIJARDI DOLARA!

Kako navode strani mediji, na desetine hiljada korisnika ovih provajdera širom sveta ostalo je bez internet konekcije.

Zbog pada društvenih mreža Fejsbuk, Instagram i Vocap lično bogatstvo Marka Zakerberga, vlasnika tih aplikacija, za nekoliko sati smanjene je za više od šest milijardi američkih dolara, preneli su ranije svetski mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad